Quantcast

Panevėžyje COVID-19 užsikrėtė vaikų žaidimo kambario darbuotoja

Panevėžio miesto savivaldybė ketvirtą savaitę yra priskiriama didelės rizikos savivaldybėms dėl COVID-19 ligos plitimo, todėl primenama, kad ir šią savaitę vyksta profilaktinis gyventojų testavimas.

Raginama visus lankytojus, kurie praėjusią savaitę lankėsi kavinėje-bare MB „Lotenė“, prekybos centre „Kubas“, Parko užkandinėje (Parko g. 33A) ir vaikų žaidimų kambaryje „Voro bokštas“, atlikti koronoviruso tyrimus.

Be to, šiuos tyrimus profilaktiškai atlikti taip pat kviečiami ir visi Parko g. namų gyventojai.

Pritaria kvietimui

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Panevėžio departamento direktorius Eugenijus Vilčinskas teigė, kad pritarė Savivaldybės kvietimui išsitirti profilaktiškai.

„Panevėžio miesto savivaldybė jau kelintą savaitę priskiriama prie didelės rizikos savivaldybių dėl COVID-19 ligos plitimo. Be to, turime užsikrėtusiųjų ir kavinėje-bare. Jų gali būti ir iš kitų vietų, kurios yra Parko gatvėje netoli kavinės-baro „Lotenė“, – teigė E. Vilčinskas.

NVSC Panevėžio departamento direktorius teigė, kad dar vienas susirgimas koronavirusu Panevėžyje yra užfiksuotas žaidimo kambario „Voro bokštas“ darbuotojai.

R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.

„Užsikrėtė jauno amžiaus auklėtoja, kuri dirbo šiame žaidimų kambaryje. Jai pasireiškė klinikiniai koronaviruso požymiai. Beje, gali būti, kad moteris užsikrėtė keliaudama po Lietuvą. Tokia yra hipotezė, todėl kviečiame visus, kurie praėjusią savaitę lankėsi šiame žaidimų kambaryje, atlikti tyrimus“, – kalbėjo E. Vilčinskas.

Žaidimų kambarys dezinfekuotas

Vaikų žaidimų kambario „Voro bokštas“ darbuotoja naujienų portalui JP patvirtino, kad šiuo metu žaidimų kambarys neuždarytas.

Užsikrėtė jauno amžiaus auklėtoja, kuri dirbo šiame žaidimų kambaryje.

„Koronaviruso atvejis užfiksuotas praėjusios savaitės pabaigoje. Todėl sekmadienį, rugpjūčio 16 dieną, buvo atlikta dezinfekcija ir viska sutvarkyta“, – trumpai paaiškino įstaigos darbuotoja.

NVSC Panevėžio departamento praėjusios savaitės duomenimis, patvirtinti du COVID-19 ligos atvejai MB „Lotenė“ kavinės-baro lankytojams. Vienas iš alubario lankytojų gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Jis guli reanimacijoje, o sveikatos būklė – silpna.

Ligonių nepadaugėjo

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Mindaugas Vaitkus naujienų portalui JP sakė, kad ligoninėje besigydančiųjų skaičius nuo praėjusios savaitės nepasikeitė – gydomi 5 pacientai, sergantys koronavirusu.

„Vienas jų guli reanimacijoje, o dar du – Panevėžio ligoninės Infekcinėje klinikoje. Reanimacijoje gulinčio paciento būklė – silpna, bet stabili. Jis priklauso rizikos grupei, bet turi ir kitų bėdų – gyvenimo būdas nelabai tinkamas. Vyras pristatytas iš alaus baro. Reanimacijoje ligonis guli nuo praėjusios savaitės penktadienio“, – informavo M. Vaitkus.

Kviečia profilaktiškai tikrintis

Panevėžio miesto savivaldybės išplatintame pranešime registruotis tyrimui gyventojai prašomi skambinti nemokamu tel. 1808 ir konsultantui nurodyti raktažodį „panevėžietis profilaktiškai“.

Paskirtu laiku gyventojai turi savarankiškai atvykti į mobilų punktą, vykti taksi ar viešuoju transportu – draudžiama. Taip pat atvykus su savimi būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei pranešimą su identifikavimo kodu, kuris buvo atsiųstas į mobilųjį telefoną, iš kurio buvo skambinta tel. 1808 ir užsiregistruota.

Primenama: profilaktinis testavimas atliekamas ir Panevėžyje veikiančių prekybos vietų bei paslaugas teikiančių įmonių, įstaigų darbuotojams, tiesiogiai kontaktuojantiems su klientais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių