Quantcast

Panevėžio vaikų darželyje-lopšelyje įtariamas salmoneliozės protrūkis

  • Teksto dydis:

Šią savaitę keturi lopšelio-darželio „Kastytis“ mažyliai atsidūrė Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinių ligų korpuse, įtariama, kad vaikai susirgo  salmonelioze, pranešė sekunde.lt.

Nacionalinio sveikatos centro Panevėžio departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos Aušros Lileikytės teigimu, penktadienio popietę dar nebuvo tyrimų rezultatų, nuo ko sunegalavo vaikai, tad teigti, kad visi jie susirgo salmonelioze, jie negalintys.

Penktadienį uždaryta įstaigos valgykla, atnaujinti maisto gamybą bus leista tik tuomet, kai bus atlikta dezinfekcija ir paimti mėginiai.

Kad du vaikai iš skirtingų grupių atsidūrė ligoninėje, pranešta spalio 30-ąją, penktadienį informuota apie dar du susirgusius vaikus, tad pradėtas tyrimas dėl infekcijos protrūkio.

Kaip „Sekundei“ pasakojo savo atžalą į „Kastyčio“ darželį leidžianti savo vardo nenorėjusi viešinti mama, iš dvidešimties jų grupę lankančių vaikučių susirgo septyni. Visų vaikų simptomai panašūs – mažyliai vemia, viduriuoja, juos kankina pilvo skausmai, padidėjusi temperatūra. Tik vaikai gydosi namuose, geria gydytojos skirtus vaistus.

Lopšelio-darželio „Kastytis“ direktorės Stasės Šešeikienės žiniomis, salmoneliozė pasitvirtino tik dviem vaikams, kiti du vaikai, įtariama, susirgo virusine infekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių