Quantcast

Pakartotiniai tyrimai dėl koronaviruso atliekami mobiliuose punktuose

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad sveikstantieji po koronaviruso infekcijos (COVID-19) namuose, kitoje gyvenamojoje vietoje ar sanatorijoje, gavę šeimos gydytojo siuntimą, pakartotinius tyrimus gali atlikti mobiliuose punktuose, kurie deramai pritaikomi saugiai suvaldyti galimai sergančiųjų ir pasveikusiųjų srautus.

Mobiliuose punktuose, siekiant atskirti du srautus – tuos, kurie atvyko pasitikrinti, nes jaučia simptomus, nuo tų, kurie jau pasveiko, specialiai sukurtos tam tinkamos sąlygos: pakoreguota mobilių punktų veikla, sukurtas specialus srautų valdymo algoritmas, taip pat pritaikyta registravimosi sistema, suderinta tyrimų atsakymo pateikimo žmogui ir jo šeimos gydytojui schema.

SAM primena, kad pakartotinis tyrimas atliekamas nuo koronaviruso infekcijos diagnozavimo dienos praėjus ne mažiau kaip 14 dienų, bet ne anksčiau kaip po 3 dienų pasibaigus karščiavimui, šeimos gydytojas ar slaugytojas organizuoja pirmąjį pakartotinį tyrimą. Jeigu tyrimo atsakymas teigiamas, jis kartojamas ne anksčiau kaip po 14 kalendorinių dienų.

Nukreipti pacientą pakartotiniam tyrimui į mobilų punktą gali tik šeimos gydytojas, užpildęs atitinkamą siuntimo formą. Šiuo metu mobilieji punktai veikia dešimtyje savivaldybių: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Tauragėje, Utenoje, Marijampolėje, Alytuje ir Telšiuose.

Pacientas gali būti laikomas pasveikusiu ir po 37 kalendorinių dienų nuo koronaviruso infekcijos diagnozavimo dienos, jei tyrimai jam nebuvo atlikti.


Šiame straipsnyje: koronaviruso tyrimaipakartotiniai tyrimaiKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių