Quantcast

„Ortopedijos technikos“ veiklos sukaktis pažymėta ženkliu medicinos paslaugų augimu

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Ortopedijos technika“ jau 75-erius metus užima lyderės pozicijas ortopedijos techninių priemonių rinkoje. Pastaruosius dvejus metus labiausiai augo medicinos paslaugos – po 50 procentų kasmet. Sėkmingą plėtrą lemia investicijos į naujausią įrangą ir modernias technologijas, profesionali įmonės darbuotojų komanda, nuolatinis naujų žinių siekis ir noras tobulėti.

Bendrovės „Ortopedijos technika“ būstinėje Kaune ir įmonės filialuose Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose bei Ukmergėje šiuo metu dirba 550 darbuotojų, ortopedai technikai aptarnauja pacientus po traumų ir operacijų ne tik įmonės priimamuosiuose, bet ir daugelyje Lietuvos medicinos įstaigų. Įmonėje individualiai gaminami protezai, ortopedinė avalynė, vidpadžiai ir įtvarai pasiekia ne tik Lietuvos pacientus. Darbuotojų profesionalumą ir aukštą gaminių kokybę taip pat vertina užsienio partneriai. Gaminiai eksportuojami į 20 pasaulio šalių, tarp kurių – Nyderlandai, Danija, Švedija, Norvegija ir kitos šalys.

2019 metais bendrovė „Ortopedijos technika“ aptarnavo daugiau nei 60 tūkst. pacientų, pagamino ir pritaikė 40 tūkst. ortopedijos techninių priemonių. Įmonės plėtrai, pacientų aptarnavimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimui investuota 4 mln. eurų.

Įmonei augant ir plečiantis, siekiant efektyviau išdėstyti gamybinius procesus su dar didesne augimo perspektyva, gamybos padaliniai persikėlė į naujas erdvias ir modernias patalpas V. Krėvės pr. 129, Kaune.

Pasitelkus LEAN metodiką darbo vietų efektyvumui gerinti, buvo atliktas gamybos procesų auditas ir sudarytas detalus reikalingų pakeitimų planas. Jo įgyvendinimas lėmė efektyvų gamybinių procesų išdėstymą, užsakymų perdavimą ir logistiką, racionalų žaliavų tiekimą, itin geras darbuotojų darbo sąlygas ir išaugusį darbo našumą.

„Sveikatinė“ – judėjimui ir sveikatai

Sėkmingai plėtojamas 2015 m. įkurtas specializuotos mažmeninės prekybos tinklas „Sveikatinė“, prekiaujantis judėjimą lengvinančiomis ir sveikatą gerinančiomis ortopedinėmis priemonėmis. Šiuo metu Lietuvoje veikia jau 10 „Sveikatinių“, kuriose galima įsigyti įtvarų sportinių traumų profilaktikai, patogios avalynės ir vidpadžių, kompresinių kojinių, mankštos ir masažo priemonių bei gaminių būsimoms mamytėms. Judėjimo sutrikimų turintys žmonės čia gali rasti lazdelių, ramentų, vaikštynių bei įvairių priemonių slaugai.

„Gijos Klinikos“ – medicina šiuolaikiniam žmogui

2018 m. gimęs „Gijos Klinikų“ pavadinimas gražiai įprasmino didesnę nei 40-ties metų medicinos paslaugų teikimo patirtį ir sparčią pastarojo laikotarpio medicinos paslaugų plėtrą. Gijos – tai matomi ir nematomi gyvybiniai saitai, siejantys mus, mūsų mintis, kūnus ir gyvenimus, tai ryšiai tarp gydytojo ir paciento sveikatos sugrąžinimo procese.

Konsultacijų, diagnostikos ir terapijos centre konsultuoja aukščiausios kvalifikacijos gydytojai specialistai: vaikų ir suaugusiųjų ortopedai-traumatologai, reabilitologai, neurologai, neurochirurgai, kraujagyslių chirurgai, endokrinologai, proktologai, echoskopuotojai, rentgenologai, plastinės chirurgijos gydytojai.

Plečiant ambulatorinių paslaugų spektrą, investavus į modernią diagnostinę įrangą, praėjusiais metais prie komandos prisijungė didelę patirtį turintys itin kvalifikuoti kardiologai, ginekologai, urologai ir reumatologai. Atsižvelgiant į vis augantį pacientų srautą ir didėjančias paslaugų apimtis, pernai vasarą atidarytas naujas Konsultacijų centras.

Chirurgijos centro operacinėse, taikant pažangiausius operavimo metodus, atliekamos artroskopinės sąnarių ir rekonstrukcinės pėdų operacijos, sąnarių endoprotezavimo, abdominalinės, urologinės ir ginekologinės operacijos. Lazerine technologija ir bioklijais gydomos išsiplėtusios kojų venos.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos centre atliekamos populiariausios estetinės medicinos procedūros ir plastinės chirurgijos operacijos, intensyviai plėtojamas medicinos turizmas.

Didžiuojamės mūsų profesionalių specialistų komanda, kurios dėka siūlome pacientams aukščiausios kokybės kompleksinį gydymą „nuo – iki“.

„Gijos Klinikų“ chirurgai – lyderiai ortopedinių operacijų srityje, atlikę ne vieną unikalią operaciją, dažnai – net pirmieji Lietuvoje. Pernai „Gijos Klinikose“ pradėtas taikyti novatoriškas kelio sąnario osteoartrito gydymo metodas, šių metų sausį pirmą kartą Lietuvoje atlikta unikali kelio sąnario kryžminių raiščių operacija pagal naują gydymo metodiką, kuri užtruko vos 35 minutes.

„Gijos Klinikų“ Chirurgijos centre tarpusavyje derinami moderniausi minimalios invazijos chirurgijos būdai ir regeneracinė medicina, siūlanti biologinius gijimo procesus. Sėkmingai taikomos efektyviausios sąnarių pažeidimų gydymo metodikos, panaudojant daugiasluoksnes kremzlės membranas ir kaulo regeneraciją skatinančius implantus, sąlygoja greitesnį ir sklandesnį pooperacinį reabilitacijos periodą.

Nuo 2020 metų pradėtas diegti sportinių traumų prevencijos, gydymo ir reabilitacijos projektas jau duoda pirmus rezultatus.

Tobulėjimui ribų nėra. Šia tiesa vadovaujasi ir „Gijos Klinikų“ medikų komanda, diegdama naujas gydymo sistemas ir nuolat tobulindama visą gydymo procesą, pradedant nuo diagnostikos ir baigiant reabilitacijos etapu.

Didžiausių investicijų sulaukė ir labiausiai iš medicinos centrų pernai atsinaujino 600 kv. m Ambulatorinės reabilitacijos centras. Nuo šiol visos reabilitacijos paslaugos – kineziterapija, fizioterapija, ergoterapija, gydomasis masažas, vandens procedūros ir t. t. – sukoncentruotos vienoje vietoje. Gydomoji mankšta vyksta keturiose erdviose kineziterapijos salėse, atskiroje salėje sportuoja mažyliai. Veikia šeši masažo kabinetai. Nuoširdus rūpestis ir profesionalumas padeda pacientams greičiau atsigauti po traumų ir operacijų, o šie dažnai teigia, kad „Gijos Klinikose“ net aplinka gydo.

Pasak „Gijos Klinikų“ Ambulatorinės reabilitacijos centro vadovo Vytenio Trumpicko, „Mūsų tikslas – kad kiekvienas pacientas jaustųsi kaip namuose ir maksimaliai greitai grįžtų į savo buvusį fizinio aktyvumo lygį, ar tai būtų vyresnio amžiaus žmogus, ar profesionalus sportininkas.“

Stacionarinės reabilitacijos centre gydomi ligoniai po judamojo – atramos aparato pažeidimų ir operacijų, protezuojami ligoniai po galūnių amputacijų, sugrąžinant jiems judėjimo galimybę ir savarankiškumą. Pacientų laukia jauki aplinka bei besišypsantis personalas, siūlantis pacientams puikų aptarnavimą, profesionalią slaugą, konfidencialumą ir komfortą.

„Gijos Klinikose“ operuojami ir reabilituojami žymiausi Lietuvos ir užsienio sportininkai. Įmonės medicinos paslaugomis, gaminama bei prekiaujama produkcija pasitiki Lietuvos krepšinio federacija, Kauno „Žalgiris“ bei daugelis kitų sporto klubų.

„Didžiuojamės mūsų profesionalių specialistų komanda, kurios dėka siūlome pacientams aukščiausios kokybės kompleksinį gydymą „nuo – iki“. Planuojame ir toliau nesustoti, plėstis ir investuoti, stiprinti komandą ir siekti kuo geresnių rezultatų“, – apibendrina AB „Ortopedijos technika“ valdybos pirmininkė ir „Gijos Klinikų“ medicinos direktorė Rasa Petrikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių