Quantcast

NVSPL turi 180,8 tūkst. serologinių greitųjų testų, daugiau įsigyti kol kas neplanuojama

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) tebeturi apie 180,8 tūkst. greitųjų serologinių koronaviruso testų.

Kaip BNS informavo laboratorija, ji tebeturi 180 tūkst. 775 iš 510 tūkst. serologinių testų, įsigytų pernai kovą. Jie galioja dar metus.

Naujų pirkimų tokiems testams, rodantiems, ar žmogus turi imunitetą koronavirusui, šiuo metu laboratorija įsigyti neplanuoja.

Dėl šio pirkimo yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, įtarimai jame pareikšti šešiems asmenims. Anksčiau skelbta, kad šiame tyrime įtarimai pareikšti buvusiai sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei ir bendrovės „Profarma“ atstovams, bendrovės „Bona diagnosis“ vadovui Redui Laukiui.

Be to, viešojo intereso gynimo prokurorai siekia iš bendrovių priteisti daugiau kaip 4 mln. eurų už šiuos testus, motyvuodami tuo, kad sudarius sutartį neskelbiamų derybų būdu, už greituosius testus buvo smarkiai permokėta. Siekiama prisiteisti tą sutarties vertės dalį, kuri, prokurorų vertinimu, yra nepagrįsta. Sutarties vertė siekia 6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių