Quantcast

NVSC: manoma, kad šis gripo sezonas bus lengvesnis

Dėl apribojimų, įvestų stabdant koronavirusą, gripo sezonas šiemet turėtų būti lengvesnis, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai.

„Tikimasi, kad šiaurinėse šalyse, tai mes irgi priklausome tai daliai žemyno, kad sezonas reikia manyti, kad bus lengvesnis“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė NVSC užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

Jos teigimu, manyti, kad gripo sezonas bus lengvesnis, leidžia ir Pietų Amerikos bei Australijos, kur gripo sezonas prasideda ankstyvą pavasarį ir tęsiasi iki rudens, patirtis.

„Australijoje šis gripo sezonas, kuris prasidėjo pavasarį, baigėsi rudenį, sergančiųjų skaičius, kaip jie patys teigė, buvo neįtikėtinai mažas: sirgo iš viso tik 107 asmenys, žinant, kad praėjusį gripo sezoną Australijoje sirgo šimtai tūkstančių žmonių“, – sakė epidemiologė.

Pasak jos, šiuo metu per savaitę Lietuvoje registruojama iki dešimties gripo atvejų, į ligonines kol kas dėl gripo komplikacijų nepaguldytas nei vienas žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lliza

Lliza portretas
Tai , kad jo nėra. Išnyko. Kaip dūmas naktyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių