Quantcast

NVSC ir socialiai atsakingos įmonės steigia laikinąjį COVID-19 skambučių centrą

Kone kasdien fiksuojant naujus užsikrėtusiųjų COVID-19 rekordus ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) nespėjant informuoti visų užsikrėtusiųjų virusu kontaktų bei pranešti jiems apie saviizoliacijos būtinybę, NVSC ir socialiai atsakingos šalies įmonės pradeda iniciatyvą „Įveiksime kartu“ bei steigia naują laikinąjį COVID-19 skambučių centrą.

Ketvirtadienį trumpojoje spaudos konferencijoje NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pristatys iniciatyvą, kylančių iššūkių sprendimo būdus ir laikinojo COVID-19 skambučių centro tikslus. Iniciatyvos iniciatorius, rinkodaros agentūros „MP agency“ strategijos vadovas Laimonas Baliukonis pasidalins patirtimi, kaip buvo suburtas socialiai atsakingas verslas ir kokie sprendimai buvo įgyvendinti siekiant įrengti laikinąjį skambučių centrą. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvaus Seimo narė Jurgita Sejonienė.

„Vienas COVID-19 užsikrėtęs asmuo vidutiniškai turi 10–20 didelės rizikos kontaktų. Vadinasi, jei per dieną užfiksuojama tūkstantis naujų ligos atvejų, mūsų darbuotojams reikia nustatyti ir informuoti apie 10–20 tūkst. sąlytį turėjusių asmenų. Jeigu šie asmenys laiku neatsekami ir neinformuojami, o patys savarankiškai nesilaiko saviizoliacijos, jie gali toliau platinti užkratą visuomenėje ir dar labiau bloginti epidemiologinę situaciją. Deja, bet šiuo metu centre dirbančių 50 epidemiologų ir 50 Lietuvos kariuomenės savanorių visiems tyrimams atlikti laiku nebepakanka. Papildomi pajėgumai yra kritiškai svarbūs“, – sako R. Lingienė.

Šiuo metu prie iniciatyvos „Įveiksime kartu“ jau yra prisijungę trylika partnerių, kurie ne tik teikia finansinę paramą, bet ir aprūpina centrą reikiamomis priemonėmis. Nors šiuo metu turimi ištekliai turėtų leisti užtikrinti laikinojo COVID-19 skambučių centro veiklą vienam mėnesiui, pristatymo metu taip pat bus kviečiami prisijungti ir kiti verslai. Tikimąsi, kad, pritraukus dar didesnį įmonių skaičių, pagalbos apimtis bus galima išplėsti, o pačią iniciatyvą vykdyti tiek, kiek reikės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių