Quantcast

NVSC: daugiau nei pusė iš neištirtų penktadienio atvejų į sistemą pateko naktį

  • Teksto dydis:

Daugiau nei pusė per penktadienį epidemiologiškai neištirtų naujų COVID-19 ligos atvejų į sistemą pateko vėlai naktį, šeštadienį vakare pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Centras patikslino, jog iš 1531 per praėjusią parą registruoto naujo atvejo, neištirti liko 714, tačiau 487 iš jų į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį.

Pasak NVSC, iki galo nebuvo įvertinti sistemoje pateikti duomenys – teigiamų testų importavimo į sistemą laikas, todėl prie neištirtų atvejų priskirti ir tie, kurie į sistemą pateko tuomet, kai atvejų paskirstymas nevykdomas.

„NVSC apgailestauja už įvykusią klaidą – ji atsirado dėl darbuotojų pervargimo, patiriamo streso, įtampos“, – rašoma centro pranešime.

Tuo tarpu iš 1044 teigiamų testų rezultatų, apie kuriuos centras sužinojo iki 17 valandos, neištirta liko 227.

Pasak NVSC, visų šių atvejų tyrimas buvo vykdomas iki šeštadienio 21 valandos, be to, centras taip pat atliko ir šeštadienį nustatytų naujų atvejų epidemiologinius tyrimus.

NVSC teigimu, vienas žmogus per dieną vidutiniškai ištiria 4-6 atvejus ir tai atitinka ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro standartą.

„Tam, kad būtų ištirta apie 1500 atvejų per dieną reikalingas atvejų atsekamumą vykdančių specialistų skaičius: 250-350, tad Lietuvos kariuomenės savanorių, verslo iniciatyvos pagalba šiuo metu yra nepamainoma“, – rašoma NVSC pranešime.

Lietuvoje kasdien registruojant po daugiau kaip tūkstantį naujų COVID-19 atvejų, NVSC specialistams padeda dviem pamainomis dirbantys kariai savanoriai, pradėjo veikti su verslo pagalba įsteigtas skambučių centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Jau matau kaip laboratorijose sėdi žmonės ir paromis tikrina tuos testus. Kada pagaliau nustosit visiem pist prota su tuo virusu. Neneigiu kad jo nėra, bet ką jis reiškia jei 80-90% sergančiųju net neturi simptomu. Tai čia noriu pripiešiu tau tą virusa, noriu ne. Mėtikit akmenim visi tikintieji ta nesamone. Lai toliau jums smegenis plauna.

pensininkė

pensininkė portretas
negi jūsų aplinkoje niekas neserga jūs laimingi deja aš tuo pasigirti negaliu mano pažįstamų tarpe serga ne vienas ir Klaipėdoje ir Kaune ir Plungėje o dukterėčia dirba ligoninėje su covido ligoniais darbas sunkus su tomis aprangomis visą pamainą jūs dejuojate kad reikia dėvėti kaukes kol apsiprekate o čia reikia dirbti visas 12 val laikykitės reikalavimų užjauskite tuos kurie kovoja už jūsų išlikimą gyviems

Nvsc

Nvsc portretas
Tipiniai korona viruso pozymiai:D jau seniai aišku, kad tie skaičiai neatitinka realybes, nes greičiausiai dvigubinasi kaskart, nes dvi sistemos tarpusavy nesutaria. Viena gauna atsakymą tą pačią dieną , o kita kitą dieną , štai jums ir 2 atvejai iš vieno žmogaus..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių