Quantcast

NVSC: COVID-19 testavimų apimtims didėjant ilgėja ir ėminių tyrimo laikas

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento specialistė Austina Vžesniauskaitė sako, kad nors šiuo metu pajėgumų COVID-19 tyrimams atlikti užtenka, tyrimų sparta kasdien priklauso nuo fiksuojamo užsikrėtusiųjų skaičiaus.

„(Sklandus COVID-19 tyrimų užtikrinimas – ELTA) labai priklauso nuo situacijos, kiek atvejų fiksuojama. Vakar fiksuoti daugiau nei 2 tūkst. atvejų yra tikrai didelius skaičius, tuomet tikrai sudėtinga suvaldyti tokias tyrimų apimtis“, – Eltai teigė ji.

Pasak A. Vžesniauskaitės, nors šiuo metu COVID-19 tyrimai atliekami gana efektyviai, dėl tyrimų apimties centras vis dar negali užtikrinti rezultatų per 24 val.

„Taip, šiuo metu mes turime reikalingų pajėgumų, mums iš tiesų labai padeda ir kariuomenė, ir verslas, ir dauguma kitų sveikatos sistemos įstaigų atsiunčia specialistų mums pagelbėti. Tad iš tiesų kol kas COVID-19 tyrimai atliekami sklandžiai. Visgi visi ėminiai tikrai neištiriami per vieną dieną ar per 24 val., mums kol kas prireikia ilgesnio laiko tyrimams. Bet mūsų specialistai stengiasi ištirti kuo daugiau ėminių, kad tyrimų procesas paspartėtų“, – tikino ji.

NVSC informavo, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 1531 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis.

Šiuo metu dar nėra ištirti 765 atvejai. Jų tyrimai vyksta šiuo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NVSC yra kontora, išlaikoma mokesčių mokėtojų pinigais ir teikianti jiems visuomenės sveikatos paslaugas. Tačiau pati pirmoi krizinė situacija parodė, kad ištikrųjų NVSC darbuotojai temoka tik imti kyšius iš barų ir kirpyklų savininkų,, bei mojuoti silikoniniais papais prieš televizijos kameras. Tai gal būtų laikas pagalvoti apie rimtą valymą įstaigos viršūnėlėse ir pareikalauti finansinės atsakomybės už nesuteiktas paslaugas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių