Quantcast

Lietuvoje daugėja įvežtinių COVID-19 atvejų: vienas asmuo nesilaikė izoliacijos

Tarp šešiolikos trečiadienį patvirtintų koronaviruso atvejų – ligoninių pacientai ir darbuotojai, apsaugos darbuotojas, tolimųjų reisų vairuotojas bei moksleiviai, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Per vakar dieną patvirtinti atvejai – vienas yra Klaipėdos apskrityje, vienas – Panevėžio apskrityje ir keturiolika atvejų patvirtinta Vilniaus apskrityje“, – sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Koronavirusas nustatytas dar trims Santaros klinikų darbuotojams – vienam Infekcinių ligų centre ir dviem – Krūtinės chirurgijos skyriuje.

Taip pat užsikrėtė du šios ligoninės Krūtinės chirurgijos skyriaus pacientai.

Su Vilniaus miesto klinikine ligonine siejami trys atvejai: užsikrėtė Keramikų gatvėje esančios „Maximos“ darbuotojas bei du moksleiviai.

Per vakar dieną patvirtinti atvejai – vienas yra Klaipėdos apskrityje, vienas – Panevėžio apskrityje ir keturiolika atvejų patvirtinta Vilniaus apskrityje.

„Šis užsikrėtimas yra susijęs su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotoju, tai yra jo šeimos nariai“, – apie užsikrėtusius moksleivius sakė NVSC atstovė.

Ji teigė negalinti pasakyti jų amžiaus ar to, kur jie mokosi.

„Moksleiviai į mokyklą mūsų pirminiais duomenimis nėjo ir rizikos kitiems nesukėlė. Jie buvo izoliuoti kaip sąlytį turėję asmenys“, – sakė G. Megelinskienė.

Koronavirusas nustatytas ir vienam šios ligoninės pacientui.

Užsikrėtė Respublikinės Klaipėdos ligoninės darbuotojas, kuriam po nedarbingumo tyrimas atliktas prieš grįžtant į darbą, todėl su ligonine atvejis nesiejamas.

„Po tyrimų paėmimo asmuo ligoninėje nedirbo“, – sakė G. Megelinskienė.

Nesilaikė saviizoliacijos reikalavimų

Panevėžio apskrityje užsikrėtė tolimųjų reisų vairuotojas, lankęsis Vokietijoje ir Briuselyje.

„Susijęs atvejis – asmens kolega – šiuo metu yra gydomas Vokietijos ligoninėje“, – sakė NVSC atstovė.

Dar vienas atvejis susijęs su kitu tolimųjų reisų vairuotoju, kuris, grįžęs iš Rusijos, nesilaikė saviizoliacijos reikalavimų ir susitiko su artimaisiais. Anksčiau jau buvo pranešta apie vieną nuo šio asmens užsikrėtusį giminaitį.

Iš viso su šiuo tolimųjų reisų vairuotoju yra susiję du atvejai. Todėl tikrai yra labai svarbu laikytis nurodymų ir visiems asmenims, grįžtantiems iš užsienio, yra privaloma izoliacija.

„Iš viso su šiuo tolimųjų reisų vairuotoju yra susiję du atvejai. Todėl tikrai yra labai svarbu laikytis nurodymų ir visiems asmenims, grįžtantiems iš užsienio, yra privaloma izoliacija“, – pabrėžė G. Megelinskienė.

Koronavirusas taip pat nustatytas Vilniaus apskrityje dirbančiam apsaugos darbuotojui, tačiau užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Apie tris atvejus NVSC duomenų kol kas neturi.

Su Vilniaus miesto ligonine siejami atvejai Gariūnuose, Lietuvos banke

Su koronaviruso protrūkiu Vilniaus miesto klinikinėje ligonine siejami 25 užsikrėtimo atvejai už šios įstaigos ribų, tarp jų – Gariūnų turgaus, Lietuvos banko bei kitų bendrovių darbuotojai.

„Su židiniu Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje susiję ir kiti Vilniaus mieste ir rajone patvirtinti atvejai, tai yra net 25 atvejai išplito iš šio židinio“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

NVSC duomenimis, su šiuo židiniu siejami du atvejai Vilniaus viešajame transporte, „McDonald's“ darbuotojo, Vilniaus rajono šv. Jono Bosko gimnazijos darbuotojo, Gariūnų turgavietės darbuotojo, „Maximos“ darbuotojo, Lietuvos banko darbuotojo ir kitų asmenų užsikrėtimai.

Pasak G. Megelinskienės, šiose įstaigose dirbantys asmenys buvo laiku izoliuoti, todėl didelio pavojaus plisti virusui jose nėra.

„Ne be reikalo jas miniu – visų pirma, kad būtų atkreiptas dėmesys. Kitas dalykas, kalbėdama apie vietas, kurios yra susijusios su židiniu Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, aš pabrėžiu, kad žmonės buvo savalaikiai izoliuoti ir jie neturėtų kelti rizikos kitiems žmonėms“, – sakė ji.

„Nereikia kelti panikos, nereikia galvoti, kad šitos vietos pavojingos ir į jas eiti nereikia“, – sakė NVSC specialistė.

Pačioje gydymo įstaigoje iš viso registruotas 41 atvejis: susirgo 22 ligoninės pacientai ir 19 darbuotojų. Nuo koronaviruso mirė aštuoni šios ligoninės pacientai.

Vilniaus apygardos prokuratūra trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo bei tarnybos pareigų neatlikimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

COVID-19 nustatytas dar vienai RVUL darbuotojai

Koronavirusas nustatytas dar vienai Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės darbuotojai.

„Šiandien buvo gauta informacija apie dar vienai bendrosios praktikos slaugytojai nustatytą COVID-19 ligą“, – spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja G. Megelinskienė.

Nustatyti šeši namų aplinkoje artimą sąlytį turėję asmenys.

Antradienį NVSC informavo, kad šioje gydymo įstaigoje užsikrėtimas infekcine liga patvirtintas pagalbinio personalo darbuotojai. Nustatyti aštuoni artimą sąlytį turėję darbuotojai ir du asmenys iš artimos aplinkos.

Pasak G. Megelinskienės, abi moterys taip pat dirbo reabilitacijos centre „Pušyno kelias“. Su juo ir siejami šie užsikrėtimo atvejai.

„Šie atvejai labai aiškiai susisieja su „Pušyno keliu“. Gegužės pradžioje šioje įstaigoje buvo registruotas protrūkis. Susirgo tiek darbuotojai, tiek pacientai reabilitacijos centro. Tada buvo pasitelktas personalas iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės. (...) Neoficialioje aplinkoje įvyko personalo susitikimas, kuris nulėmė ligos išplitimą“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Valgė, kartu leido laiką. Vienam žmogui buvo nustatyta liga. Niekas nežinojo, kad su juo buvo susitikusios. Tas užsikrėtimas įvyko tuo metu, kai susitiko, o joms dabar patvirtinta. Visą tą laiką buvo inkubacinis periodas“, – pridūrė ji.

Prieš tai šioje ligoninėje balandžio pabaigoje susirgimas koronavirusu buvo nustatytas pacientui, o gegužės pradžioje – Plastinės ir rekonstrukcijos chirurgijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytojai.

Koronavirusas nustatytas dar vienam Vilniaus „Rimi“ darbuotojui

Ketvirtadienį gauta informacijos apie dar vieną koronaviruso atvejį „Rimi“ gamybos padalinyje, šiuo metu serga iš viso penki darbuotojai, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Šiandien gauta informacija, kad yra registruotas dar vienas teigiamas tyrimo atsakymas, tai iš viso yra registruoti penki COVID-19 ligos atvejai“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Tebevyksta visų apie 300 darbuotojų ištyrimas, iš jų šiuo metu ištirta apie 20.

NVSC jau anksčiau minėjo, kad šis protrūkis siejamas su koronaviruso atvejais sostinės Pergalės gatvėje esančiame daugiabutyje. Jame, G. Megelinskienės duomenimis, taip pat nustatytas naujas koronaviruso atvejis, bendras skaičius pasiekė šešis.

Pasak jos, naujas atvejis su „Rimi“ nesiejamas.

Vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skraido

Skraido  portretas
maskoliai privačiais lėktuvais(segantys), važiuoja iš rusyno infekuoti ale dirbt, mals čia š.... dą rašliavom...

Zita

Zita portretas
Jau mažai kas naudojasi apsaugos priemonėmis, kaip nebūtų keista pakankamai garbingo amžiaus žmonės ir tie be apsaugos kaukių, nesilaiko jokių atstumų, apsaugok Dieve, matysime, kas toliau rutuliosis.

NEBUKIT STRUCIAI IR NEVAIZDUOKIT , KAD NIEKS NEVYKSTA

NEBUKIT STRUCIAI IR NEVAIZDUOKIT , KAD NIEKS NEVYKSTA portretas
Nė vienas SAVO NORU NESILAIKYS TOS SAVIIZOLIACIJOS !
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių