Quantcast

NVSC atstovė: naujų atvejų skaičius praėjusią savaitę buvo 77 proc. didesnis nei anksčiau

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rasa Liausėdienė Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ sakė, kad epidemiologinė situacija Lietuvoje prastėja. 

„Pastebimas prastėjimas. Po savaitgalio, vadovaujantis sekmadienio duomenimis, sergamumas COVID-19 liga 100 tūkstančių gyventojų per keturiolika dienų siekia jau 30,5 naujų atvejų. Šiuo metu pagal spalvinę zoną esame B1 geltonojoje zonoje. Naujų atvejų savaitinis pokytis sudaro 77 proc. Tai reiškia, kad naujų atvejų skaičius praeitą savaitę buvo 77 proc. didesnis nei prieš tai buvusią savaitę“, – kalbėjo R. Liausėdienė.

Vis dėlto ji pabrėžė, kad epidemiologinė situacija Lietuvoje nėra tolygi: „Norėčiau pažymėti, kad situacija Lietuvoje tarp savivaldybių yra netolygi. Turime vienuolika savivaldybių, kuriose per keturiolika dienų 100 tūkstančių gyventojų naujų atvejų nebuvo registruota: Birštone, Neringoje, Alytaus rajone, Kalvarijoje, Kazlų Rūdoje, Kupiškyje, Kelmės rajone, Molėtuose, Pakruojyje, Pasvalyje ir Širvintose“.

„Net dvylikoje savivaldybių viršijamas Lietuvos sergamumo lygis, didžiausią nerimą kelia tris kartus viršijanti Lietuvos sergamumo lygį Klaipėdos miesto savivaldybė, kurioje nustatyta daugiau naujų atvejų per keturiolika dienų 100 tūkstančių gyventojų. Klaipėdoje užregistruoti 92,6 atvejai, kiek mažiau Šiaulių miesto savivaldybėje – 85. Du kartus ar kiek mažiau Lietuvos sergamumo lygį viršija Palangos ir Kretingos savivaldybės, kurios atitinkamai buvo nustatyti 67 ir 56 atvejai“, – aiškino NSVC atstovė.

Klaipėdoje skiepijimo aprėptys yra mažiausios, taip pat nustatytos delta atmainos.

R. Liausėdienė teigė, kad Lietuvoje jau pastebėtos 53 delta atmainos. „Iš jų penkios delta atmainos yra įtariamos. Vilniaus apskrityje – aštuoniolika atvejų, Klaipėdos apskrityje – vienuolika atvejų ir trys įtarimai, Utenos apskrityje – devyni atvejai, Kauno apskrityje – šeši atvejai“.

Kalbant apie skiepijimus, anot NSVC atstovės, geriausia padėtis yra Neringos, Alytaus, Akmenės rajono, Birštono, Anykščių savivaldybėse. Blogiausia padėtis – Šalčininkų, Plungės, Skuodo, Kretingos, Klaipėdos rajone ir Klaipėdos mieste. Didžiuosiuose miestuose lyderiauja Vilnius, Kaunas, Panevėžys. Blogiausia padėtis – Klaipėdoje.

„Klaipėdoje skiepijimo aprėptys yra mažiausios, taip pat nustatytos delta atmainos, Klaipėdos apskrityje – vienuolika atvejų ir trys įtarimai“, – sakė ji.

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija numačiusi tam tikrus kriterijus, kad būtų išvengta  visuotinio karantino: „Ribojimo priemonės bus taikomos savivaldybėse, kuriose epidemiologinė padėtis prastės“, – teigė NSVC atstovė.

Klaipėdoje kitą savaitgalį vyks Jūros šventė. R. Liausėdienė įspėjo apie ten galimą riziką: „Kiekvienas žmogus turėtų įvertinti savo riziką, vykdamas į tokias šventes. Jei žmogus yra vyresnio amžiaus, turintis lėtinių ligų, nėščios moterys – tikrai turi būti apsvarstyta galimybė, ar jiems reikia vykti į tokius susibūrimus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lida

Lida portretas
Jus man išaiškinti,jei per dieną po 60-70,tai kaip šimtui tukst gali būt 30,juk mūsų apie 3 mlj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių