Quantcast

NVSC apie COVID-19 protrūkius ugdymo įstaigose: palankios tendencijos – tris savaites iš eilės

Naujausiais duomenimis, šiuo metu ugdymo įstaigose registruota 250 aktyvių koronaviruso protrūkių, su šiais protrūkiais susiję 1085 COVID-19 užsikrėtimai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento specialistės Justinos Petravičienės teigimu, tris savaites ugdymo įstaigose stebimos palankios tendencijos rodo, kad situacija mokyklose stabilizavosi.

„Padėtis ugdymo įstaigoje, vertinant protrūkius, yra stabilizuota. Palankios tendencijos stebimos tris savaites iš eilės. Šiuo metu esame registravę 250 aktyvių protrūkių ugdymo įstaigose, t. y., kai ugdymo įstaigoje vienas asmuo užsikrėtė nuo kito. Tai yra apie 38 proc. mažiau, lyginant su savaite prieš tai“, – Eltai teigė J. Petravičienė.

Dėl šių protrūkių yra arba buvo izoliuoti iš viso 1279 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, siejami būtent su šiais protrūkiais.

NVSC atstovės teigimu, mažiausiai protrūkių ir toliau yra fiksuojama ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

„Liūto dalį, kaip ir ankstesniais laikotarpiais, sudaro pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigos. Tuo metu, ikimokyklinio ugdymo įstaigose fiksuoti aktyvūs protrūkiai siekė beveik 19 proc., skaičiuojant nuo visų šiuo metu registruotų aktyvių protrūkių, kai ankstesnėmis savaitėmis – apie 15 proc.“, – sakė ji.

J. Petravičienė taip pat informuoja, kad gausių protrūkių, kuriuose pirminių susijusių atvejų skaičius viršija 20, šiuo metu registruoti du (Marijampolės apskrityje veikiančiose įstaigose), kai praėjusią savaitę buvo stebimi šeši tokie protrūkiai.

„Tai reiškia, kad absoliuti dauguma – 97 proc. – protrūkių nėra skaitlingi, juose registruota mažiau nei dešimt susijusių pirminių atvejų“, – pažymėjo J. Petravičienė.

NVSC atstovė taip pat atkreipia dėmesį, kad vertinant protrūkių pasiskirstymą regionuose, daugiausia jų registruota Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių