Quantcast

Nustatytas dar vienas labai retas „AstraZenecos“ vakcinos šalutinis poveikis

  • Teksto dydis:

Europos vaistų agentūra (EVA) į „labai retų“ šalutinių poveikių, kuriuos sukelia kompanijos „AstraZeneca“ vakcina, sąrašą įtraukė Gijeno-Barė sindromą (GBS). Nustatyta priežastinio ryšio tarp „AstraZenecos“ vakcinos ir šios nervų ligos tikimybė, sakoma EVA pareiškime.

Tačiau tikimybė po vakcinacijos „AstraZenecos“ preparatu susirgti GBS yra labai maža, pabrėžė EVA. Iš 10 tūkst. žmonių ši liga pasireiškia mažiau nei vienam. Iki liepos pabaigos pasaulyje patvirtinti 833 GBS atvejai – suleidus 592 mln. „AstraZenecos“ vakcinos dozių.

Gijeno-Barė sindromas gali sukelti paralyžių ir kvėpavimo problemų. JAV kasmet šia reta nervų liga suserga nuo 3-6 tūkst. žmonių.

EVA jau liepą nurodė GBS kaip „labai retą“ vakcinos „Johnson & Johnson“ šalutinį poveikį. Ir JAV vaistų agentūra įspėjo dėl „padidėjusios rizikos“ susirgti GBS po vakcinacijos šiuo preparatu. Tačiau abi agentūros pabrėžė, kad vakcinos nauda nusveria galimas rizikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loni

Loni portretas
Vakcinuokitės, skiepykitės neištirtais marmalais! Pamatysime, kas bus po metų ir daugiau! Būsite priklausomi nuo to brūdo, linkiu, kad jūsų organizmas atlaikytų.

4

4 portretas
Kiekvienoj vakcinoj šimtai tu poveikiu, su laiku po daug metų išlįs, bet kad kalta vakcina, sunku bus suprasti

tai

tai portretas
labai mazas poveikis - tai man pofig tos statistikos, jei i ta labai maza poveiki pakliusiu aš
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių