Quantcast

Nuotolinėje konferencijoje – diskusija apie cukrinį diabetą

  • Teksto dydis:

Lapkričio 14 – pasaulinė cukrinio diabeto diena. Šia proga nuo 13 val. iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ transliuos nuotolinę konferenciją cukrinio diabeto tema. Tiesioginę konferenciją stebėti bus galima „Facebook“ puslapyje „Skirtingos Spalvos“.

Konferencija vyks tiesiogiai visą dieną, o ją stebėti ir užduoti savo klausimus komentaruose galės visi norintys su galimybe laimėti rėmėjų prizus.

Apie cukrinį diabetą kalbės pats šia liga sergantis „Skirtingų Spalvų“ iniciatyvos įkūrėjas Dalius Stankevičius. Įžvalgomis dalinsis savo srities profesionalai kaip Roberta Naruševičiūtė, Rūta Krikščiūnienė bei Kauno klinikų endokrinologė E. Danytė, kuri kalbės tema: „Sergntysis vairuoja mechaninę pavarų dėžę: kaip įjungti tinkamą pavarą?“ Su Vilniaus vaikų ir jaunimo diabeto klubo „Diabitė“ vadove Egle Baradinskiene, psichologe Jolanta Žilinskiene bei Aiste Jakimavičiūte-Bikauske bus kalbama apie patyčias, kurių susilaukia diabetu susirgę mokiniai.

Nesvarbu, kokio tipo diabetas diagnozuotas, sergančiajam labai svarbu reguliuoti savo mitybą. Slaugytoja diabetologė Aušra Krivolap papasakos apie diabeto ketogeninę dietą ir mitais apipintą diabetu sergančiojo santykį su angliavandeniais. Su endokrinologe Dovile Ražanskaite-Virbickiene bus diskutuojama apie naujausias technologijas gydant cukrinį diabetą. Taip pat konferencijoje dalyvaus ir gerumo fondo „ne apie mane“ įkūrėja Ieva Krivickaitė, kuri pasidalins savo asmenine patirtimi gyvenant su I tipo cukriniu diabetu.

Visą nuotolinės konferencijos programą bus galima rasti „Facebook“ puslapyje „Skirtingos Spalvos“.

Konferencija baigsis 18 val. Iki tol jos stebėtojai galės laisvai užduoti rūpimus klausimus transliacijos komentaruose, o taip pat ir laimėti rėmėjų prizus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių