Quantcast

Nuo COVID-19 mirė 26-erių raseiniškis: ligoninėje atsidūrė po dešimties dienų gydymosi namuose

Koronavirusas praėjusią savaitę Raseinių ligoninėje pasiglemžė 26 metų vyro gyvybę. Jaunas raseiniškis COVID-19 namuose gydėsi dešimt dienų, o atvežtas į gydymo įstaigą kitą dieną mirė.

Kaip portalo žurnalistams teigė Raseinių ligoninės direktorius Vidmantas Merkliopas, vyras į ligoninę buvo atvežtas balandžio 13-osios pavakarę. COVID-19 užsikrėtęs raseiniškis mirė kitos dienos rytą.

Pasak ligoninės vadovo, dešimt dienų COVID-19 namuose gydęsis raseiniškis turėjo ir gretutinių ligų. „Turėjo didžiulį viršsvorį ir kitų ligų, apie kurias negaliu plėstis. Sirgo dešimta diena, atvežtas su didžiuliu deguonies poreikiu, dūstantis, su ryškiais laboratoriniais pakitimais, rentgeno nuotraukoje – pakitimai plaučiuose“, – kalbėjo V. Merkliopas.

Freepik.com nuotr.

Raseinių ligoninės direktoriaus teigimu, koronavirusu sirgo ir kiti raseiniškio šeimos nariai. Tačiau tikslių užsikrėtimo aplinkybių V. Merkliopas įvardyti negalėjo. „Negaliu detaliai tiksliai pasakyti, mes ambulatorinio šeimos gydymo nežinome, ten šeimos gydytojo kompetencijos“, – situaciją komentavo ligoninės atstovas.

Nors praėjusią savaitę ir nepranešta apie tokio jauno žmogaus mirtį nuo COVID-19, Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus specialistė Birutė Stolytė teigė, kad į statistiką šis mirusysis įtrauktas balandžio 14 dieną. „Pas mus duomenų bazėje yra įrašyta į 14 dieną, nežinau, ar jis suvestas, ar mirė 14 dieną. Klauskite ligoninės, pas mus rodo, kad 14 dieną“, – kalbėjo pašnekovė.

Freepik.com nuotr.

Primename, kad praėjusią parą šalyje nustatyti 592 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė dešimt žmonių. Šalyje atlikta 5021 molekulinis (PGR) ir 3228 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų keturiolikos dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 501,1 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6,2 procento. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 234 tūkst. 232 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Nužudė

Siaubas

Siaubas portretas
Tai gaunasi, kad i ligonine geriau nevaziuoti ar kaip?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių