Quantcast

Nevykdantys teisės aktų reikalavimų odontologai praras licencijas

Odontologinėms įstaigoms, nevykdančioms teisės aktų reikalavimų, bus stabdomos licencijos, perspėjo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Kaip sakė sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, per mokesčių inspekcijos patikrinimus odontologinėse įstaigose nustatyta daug įvairių finansinių bei tiesiogai su sveikatos priežiūros paslaugų teikimu ir dokumentų pildymu susijusių teisės normų pažeidimų.

"12-koje odontologinių įstaigų tikrintojai nerado pacientų ambulatorinių kortelių. Tai tiesioginis sveikatos apsaugos ministro įsakymo nepaisymas ir pažeidimas", - susitikime su Odontologų rūmų ir Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovais sakė V. P. Andriukaitis.

Jis teigė reikalaudamas ištirti šiuos atvejus ir stabdyti licencijas.

Paciento kortelėse odontologai privalo kaupti duomenis apie ligoniams atliktas procedūras, manipuliacijas. Kai tokių kortelių nėra, neįmanoma nustatyti, kas buvo atlikta pacientui, ar tinkamai jis buvo gydytas. Be duomenų iš kortelės pacientas netgi neturi juridinio pagrindo reikalauti žalos atlyginimo, jei turi pretenzijų odontologams.

Odontologinėms įstaigoms ir odontologams licencijas išduoda Odontolgų rūmų licencijavimo komisijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių