Quantcast

Net ir per karantiną būtina judėti: treneriai kviečia dalyvauti iššūkyje

  • Teksto dydis:

Visi žino, kad žmogaus kūnui reikalingas nuolatinis judėjimas, tačiau dažnas savo tinginystei pateisinti suranda begales priežasčių. Fizinis aktyvumas ugdo ir stiprina visas organizmo sistemas, veikia jų funkcijas ir gyvybingumą. Reguliari mankšta gali daryti stebuklus ne tik fizinei, bet ir emocinei būsenai. Fiziniai pratimai gali pagerinti širdies veiklą, virškinimą, nuotaiką, išlaikyti normalų kūno svorį, palengvinti ar net pilnai atsikratyti depresijos, sumažinti diabeto riziką, kraujospūdį, nerimą, stresą, pagerinti miegą ir išlaikyti sveikus sąnarius.

Lietuvos sveikuolių sąjunga (LSS), atsižvelgdama į šiandienos realijas, kuomet daugelis esame priversti apriboti savo judėjimą ir dėl saviizoliacijos ar nuotolinio darbo ir mokymosi daugiau laiko praleisti namuose, skelbia 30-ies dienų iššūkį „Įkvėpti judėti“, kuris prasidės nuo lapkričio 9 d.

Pasak LSS projektų vadovės, šio iššūkio koordinatorės Kristinos Bondar, tikslas – kad žmonės aktyviai prisijungtų prie jo, išmoktų sportuoti savarankiškai, įgautų motyvacijos judėti ir savo pavyzdžiu uždegtų kitus. Šiandien situacija yra tokia, kad daugelis užsibūna ne mobilioje būsenoje ir ilgainiui patys pradeda jausti, kaip mažėja tonusas, silpnėja sveikata, silpsta imunitetas, mažėja energija. „Mes žinome, kad geros savijautos pagrindas yra judesys, tad visi turime kuo daugiau judėti. Šiandieninė situacija verčia riboti mūsų fizinį aktyvumą, negalime eiti į sporto klubus, treniruotis grupėse su treneriais, kaip buvome įpratę, tad mes siūlome alternatyvą, kad žmonės sportuotų namuose arba, dar geriau, išėję į lauką, gamtoje, – tikino Kristina. – Į 30-ies dienų iššūkio grupę įkelsime įvairių sričių profesionalių trenerių rekomenduojamas mankštas, kad žmogus galėtų susirasti sau tinkamiausią būdą sportuoti, prisitaikyti jį ir įkeltu mankštos vaizdo įrašu pasinaudoti sau patogiausiu laiku: rytais, pietų pertraukos metu ar vakarais, po visų dienos darbų“.

Šis iššūkis neabejotinai suteiks motyvacijos judėti ir tiems, kas iki šiol neskyrė dėmesio fiziniam aktyvumui. Tai bus puiki proga pradėti tai daryti, išbandant skirtingas judesio technikas su pačiais profesionaliausiais šalies treneriais visiškai nemokamai, pasirenkant tokias mankštas, kurios jiems atrodys priimtiniausios ir efektyviausios, o vėliau, pasikeitus situacijai, su pamėgtu treneriu sportuoti gyvai.

Tarp būsimo iššūkio trenerių jau yra pilateso, kalanetikos, jogos specialistų, šokio judesio ir kitų savos srities profesionalų. Tai – Alanas Dzeranovas, Ignas Bakėjus, Andžejus Michmelas, Lukrecija Augustaitytė, Aušra Kulypkė, Vaida Vaičiulytė ir Eglė Burdulytė ir kiti. Sveikuoliai kviečia ir kitus trenerius-profesionalus, norinčius ir turinčius kuo pasidalinti būsimo iššūkio metu, prisijungti prie trenerių grupės.

LSS prezidentas Simonas Dailidė kviečia kuo aktyviau ir gausiau prisijungti prie šios iniciatyvos: „Tegul fizinis aktyvumas atneša ne tik naudą sveikatai, bet ir tampa puikia pramoga, kasdieniu smagiu laiko praleidimo būdu, stiprina ir tobulina organizmo rezervines galimybes, padeda žmonėms išlikti sveikiems ir laimingiems.“

Iššūkis nuo lapkričio 9 dienos vyks „Facebook“ grupėje – „30 dienų iššūkis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių