Quantcast

Neraminančios žinios: pasveikę pacientai antrą kartą užsikrėtė koronavirusu

Nyderlanduose ir Belgijoje du pasveikę Covid-19 pacientai, anot žiniasklaidos, vėl užsikrėtė koronavirusu. Nyderlanduose tai yra vyresnio amžiaus žmogus su nusilpusia imunine sistema. Belgų pacientui pasireiškia lengvi simptomai, antradienį pranešė Nyderlandų radijo stotis NOS, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

Paciento Belgijoje atvejis rodo, kad antikūnų, susiformavusių per pirmąją infekciją, nepakako išvengti pakartotinio užsikrėtimo šiek tiek kitokiu viruso variantu, sakė virusologas Marcas Van Ranstas.

„Tai nėra geros žinios“, – pridūrė jis. Anot eksperto, nėra aišku, ar tokie atvejai reti, ar galbūt yra gerokai daugiau žmonių, kurie po šešių ar septynių mėnesių vėl užsikrečia.

Pirmadienį pranešta apie atvejį Honkonge, kai vyras praėjus puspenkto mėnesio po pasveikimo vėl užsikrėtė virusu. Tai esą rodo, kad „imunitetas, įgytas po natūralios infekcijos, gali trukti neilgai“.

Vyras antrą kartą užsikrėtė kitokiu koronaviruso štamu nei pirmąjį kartą ir šįkart simptomų nejuto. Virusas vyrui nustatytas grįžus iš Ispanijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lol

Lol portretas
Per tokius durnius kurie netiki ir plinta tas virusas, nu avinų avinai aplink...

Kiek dar

Kiek dar  portretas
Rasysit apie sita isgalvota nesamone. Tai eiline gripo ar persalimo atmaina. Nustokit durnint zmones. Jau visam pasaulyje po biski kyla zmones, nes jau trunka kantrybe. Prisizais ir Lietuvoje valdzios idiotai.

Rita

Rita portretas
Čia, kad vakcinų labai norėtų...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių