Quantcast

Nepagydomos ligos įveikiamos ne vaistais

Lietuvos vegetarų motina tituluojama 85 metų chemijos mokslų daktarė, docentė Ksavera Vaištarienė tvirtina, kad daugelį neva nepagydomų ligų galima įveikti pakeitus mitybą – atsisakius mėsos, pasninkaujant, laikantis dietos.

Jaučiasi laiminga

Moters praktikoje daugybė atvejų, kai jos konsultuoti žmonės pasveiko, nors medikai juos jau buvo nurašę.

Būdama 50-ies įveikusi "nepagydomą" Bechterevo ligą ir reumatoidinį artritą, Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narė K.Vaištariene nuo to laiko nesirgo ir nevartojo jokių vaistų. Save laimingiausia moterimi Lietuvoje vadinanti mokslų daktarė noriai dalijasi patirtimi, kaip atsikratyti tradicinei medicinai neįkandamų ligų.

"Turime kuo daugiau kalbėti apie mitybos galią. Žmogus gali išgydyti save. Aišku, keisti įpročius reikia valios", – žino K.Vaištarienė.

Grikių dieta

"Prieš septynis ar aštuonis mėnesius į mane kreipėsi 34 metų Rūta, auginanti dvi mergytes, šešerių ir dvejų metų. Moteris sirgo reumatoidiniu artritu, daug metų gėrė vaistus nuo skausmo. Juk čia mano liga buvo, turėjau ką jai pasakyti", – pasakoja K.Vaištarienė.

Kai moteris atvažiavo pas K.Vaištarienę, jos dešinė koja ir dešinės rankos plaštaka buvo sutinusios. Šlubavo, vos užlipo laiptais. Vaistus gėrė nėštumo ir žindymo metu, todėl mergaitė gimė neįgali: negirdi, nevaikšto, nekalba. Kiekvienas, pažiūrėjęs į moters veidą, galėjo pasakyti, kad ji serga mažakraujyste. K.Vaištarienė pirmiausia patarė pakeisti mitybą.

Turime kuo daugiau kalbėti apie mitybos galią. Žmogus gali išgydyti save.

Rūta labai sąžiningai ėmėsi grikių dietos. Du kartus per savaitę valgydavo nedidelį kiekį brinkytų grikių ir gėrė nedaug vandens. Įtraukė ir savo mažąją dukrytę. Po to išbandė sausą šešių ir keturių dienų badavimą.

"Po dviejų mėnesių tinimai nuslūgo, vaistų nebereikėjo, o mergaitė po mėnesio pradėjo vaikščioti, numetė svorio. Neseniai man paskambino ir pasakė, kad ketverius metus nesėdėjusi ant dviračio, šią vasarą prie jūros juo važinėjosi, jaučiasi labai gerai, nusiteikusi optimistiškai", – džiaugiasi K.Vaištarienė.

Kumpį atidavė šunims

Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narė K.Vaištariene prisimena ir gerokai senesnę, bet labai įstrigusią istoriją.

Prieš penkiolika metų gavo laišką iš 25 metų ukmergiškio vaikino. Jis rašė, kad jaučiasi labai blogai, nevalingai šlapinasi į lovą kas naktį. Saujomis geria vaistus, bet jie nepadeda.

K.Vaištarienė surašė vaikinui grikių pasninko ir vegetarinės mitybos taisykles, pasiūlė kuriam laikui atsisakyti pieno produktų. Nurodė ir savo telefono numerį.

"Po dviejų mėnesių tas vaikinas man paskambino. Papasakojo, kad mėgdavo sriubą, kurioje 1,5 cm sluoksnį sudarydavo riebalai, o antras patiekalas buvo rūkytas karštas kumpis. Vaikinas taip patikėjo tuo, ką jam rašiau, kad sriubą iškart išpylė į tualetą, o kumpį į kiemą šunims išnešė", – juokiasi K.Vaištarienė.

Dėkodamas už pagalbą vaikinas tikino, kad jo problemos išsisprendė: nebesišlapina naktimis, nesapnuoja košmariškų sapnų, tris kartus sumažino vaistų kiekius, vaikšto pas draugus ir moko juos sveikai gyventi.

"Daugiau neturiu iš jo žinių, bet tikiu, kad jis yra gerame kelyje", – džiaugiasi daugeliui žmonių sugebėjusi padėti moteris.

Per tris mėnesius

Dar viena istorija, kurią su šypsena atsimena Ksavera, – apie 75 metų kaunietę Aldoną.

Jos svoris buvo per didelis, kankino nemiga, neaiškūs galvos skausmai. Moteris sunkiai vaikščiojo ir apskritai jautėsi blogai.

"Aldona užsirašė, ką reikia daryti: kas antrą dieną grikių pasninkas tris mėnesius, o kitomis dienomis – vegetarinė mityba. Atvažiuoja pas mane po trijų mėnesių numetusi 20 kg, bėgioja kaip vijurkas, atvežė kitą storulę pasikonsultuoti", – juokiasi pašnekovė.

Vadinasi, labai daug galime padėti patys sau, tereikia pagalvoti, ką ir kiek valgome. Tai reikia vertinti dar nepasiligojus. Išsaugoti gerą sveikatą daug lengviau nei prarastą susigrąžinti, bet ir tai įmanoma, juolab be vaistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių