Quantcast

Lietuvoje – 117 naujų COVID-19 atvejų, mirė trys žmonės

Praėjusią parą šalyje nustatyta 117 naujų COVID-19 atvejų, nuo šios ligos mirė trys žmonės, sekmadienį skelbia Statistikos departamentas.

Šalyje atlikta 11 tūkst. 3 molekuliniai (PGR) ir 6 tūkst. 44 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 126,3 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 1,2 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 277 tūkst. 746 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 263 tūkst. 362 asmenys, deklaruoti 212 tūkst. 206 pasveikusieji. Statistiškai šiuo metu serga 4328 žmonės, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 55 tūkst. 484.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, o ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 4339 žmonių. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 8788 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Yra žmonių, kad su peiliu įsipjiauna netyče, bet kažkodėl peiliu nieks uždraudžia, nors gatvėse populiaru tarp jaunimo pasibadyti iki mirties... Pažiūrėkit statistika kiek žmonių miršta vienaip ar kitaip nuo durtiniu žaisdų... Covidas tai amžiaus afiora....siekent suvaldyti žmones...

Wow

Wow portretas
1 procentas. Ir vis dar sėdim karantine? Nu šaunuolės avys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių