Quantcast

Nauji COVID-19 židiniai – darželiuose, liga plinta įmonėse

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą nauji COVID-19 židiniai registruoti darželiuose Marijampolėje ir Rokiškyje, infekcinė liga ir toliau plinta įmonėse, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Marijampolėje protrūkis nustatytas lopšelyje-darželyje „Pasaka“. Šiame židinyje patvirtinti keturi susirgimai, du iš jų – antriniai šeimose. Rokiškyje protrūkis fiksuotas lopšelyje-darželyje „Varpelis“, kur COVID-19 patvirtinta dviem darbuotojams.

Taip pat naujas židinys registruotas Druskininkuose veikiančioje gėrimų gamybos įmonėje. Su protrūkiu siejami penki koronavirusinės infekcijos atvejai, epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Nauji susirgimai ir toliau registruojami Šeduvoje veikiančioje siuvimo įmonėje. Per praėjusią parą patvirtinti penki susiję atvejai. Iš viso su protrūkiu siejami 28 susirgimai, iš kurių šeši yra antriniai.

Protrūkis tęsiasi ir Marijampolėje veikiančioje maisto pramonės įmonėje, kur patvirtinti aštuoni nauji susirgimai. Iš viso čia registruota 16 atvejų, įskaitant ir antrinius.

Liga taip pat toliau plinta siuvimo įmonėje Marijampolėje (iš viso registruoti šeši susiję atvejai), Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje, Biržų verpalų ir audinių gamybos įmonėje (nuo vasario pradžios registruota per 40 susijusių infekcijos atvejų), Tauragės pieno pramonės įmonėje, Marijampolės apskrities vyriausiame policijos komisariate (iš viso šeši susiję atvejai).

Su protrūkiais šeimose yra susiję 102 susirgimai.

Dar 128 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Per praėjusią parą izoliuota 620 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 53 tūkst. 297 asmenys.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 191 tūkst. 821 žmogus.

Pagal deklaruojamus duomenis tebeserga 58 tūkst. 88 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų gerokai mažiau – 8737 žmonės.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3113 žmonių. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 6035 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių