Quantcast

Nauji COVID-19 atvejai: epidemiologų akiratyje – ugdymo įstaigos, įmonės, šeimos

  • Teksto dydis:

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronaviruso protrūkius.

Per praėjusią parą izoliuoti 943 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 61 585 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 68. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Naujausią informaciją apie COVID-19 situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Atvejai fiksuoti protrūkiuose

Naujas protrūkis užfiksuotas reklamos paslaugas teikiančios įstaigos Marijampolės skyriuje. Iš viso užfiksuoti penki atvejai. Per praėjusią parą iš jų patvirtinti keturi atvejai.

Marijampolės profesinio rengimo centro protrūkyje koronavirusinė infekcija iš viso užfiksuota trims darbuotojams. Iš jų du atvejai patvirtinti per vakar parą.

Per vakar parą nustatytas naujas susirgimas – antrinis atvejis – siejamas su Klaipėdos regos ugdymo centru. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami devyni atvejai. Susirgo keturi darbuotojai, trys ugdytiniai ir taip pat patvirtinti du antriniai atvejai.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“. COVID-19 liga patvirtinta vienam darželio ugdytiniui ir nustatytas vienas antinis atvejis. Su protrūkiu iš viso siejama penkiolika atvejų. Susirgo devyni darbuotojai, keturi ugdytiniai ir patvirtinti du antriniai atvejai.

Freepik.com nuotr.

Nustatytas naujas susirgimas, siejamas su protrūkiu Klaipėdoje įsikūrusioje saugos įmonės padalinyje. Iš viso su protrūkiu siejami keturi atvejai.

Šiaulių apskrityje registruota po vieną atvejį protrūkiuose, siejamuose su Šiaulių sporto gimnazija ir logistikos įmone. Taip pat užfiksuotas vienas antrinis atvejis, susijęs su Pakruojyje įsikūrusia inžinerinių tinklų ir sistemų įmone.

Alytaus apskrityje kovo 11 d. registruotas vienas naujas atvejis, susijęs su protrūkiu medienos apdirbimo įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejami septyni atvejai.

Ištyrus asmenis profilaktiškai, užregistruoti šeši nauji atvejai, susiję su protrūkiu statybinių medžiagų įmonėje Varėnoje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami aštuoni atvejai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 52.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių