Quantcast

NVSC atstovė apie COVID-19 plitimą ugdymo įstaigose: situacija yra valdoma

Nė vienas iš keturiolikos šiuo metu COVID-19 sergančių Lietuvos moksleivių neužsikrėtė virusu mokykloje, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė.

„Tai yra kol kas pavieniai atvejai, rugsėjo pradžia, pirma savaitė ir tai parodė, kad tikrai tie vaikai neužsikrėtė mokykloje – nė vienas iš keturiolikos. Jie atėjo iš šeimos, iš švenčių iš kitų vietų, kuriose jie dalyvavo prieš inkubacinį periodą ir atėjo su ta korona į mokyklą“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

Pasak jos, mokyklose kol kas fiksuojami pavieniai atvejai, todėl čia situacija yra valdoma.

„Dabar tie visi židiniai, kurie yra mokyklose būtent, jie yra valdomi ir labai greitai surenkami visi kontaktai, jie izoliuojami“, – sakė ji.

Ji teigė, kad ugdymo įstaigos taip pat noriai dalyvauja šiame procese, todėl kalbėti apie visuotinį nuotolinį mokymą yra netikslinga bei priminė pavasarį įvesto karantino metu kilusį nepasitenkinimą dėl nuotolinio mokymo.

D. Razmuvienės teigimu, koronavirusas yra nustatytas penkiolikoje ugdymo įstaigų: dviejose ikimokyklinio ugdymo ir trylikoje mokyklų.

Saviizoliacijoje, šiuo metu turimais duomenimis, po kontakto su sergančiuoju yra 228 moksleiviai. Lopšeliuose-darželiuose serga po vieną asmenį, saviizoliacijoje yra 18 darbuotojų.

Vis dėlto, pasak D. Razmuvienės, šie skaičiai augs, nes jau turima duomenų apie Klaipėdos rajone esančiame lopšelyje-darželyje ir vienoje Klaipėdos mokyklų nustatytus atvejus, jie atsidurs trečiadienį skelbiamoje statistikoje.

 


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas ugdymo įstaigojeCOVID-19 saviizoliacijakoronaviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl Klaipėdos mokytojams, kurie dirba 5-6 pamokas su 125-150 vaikais per diena, niekas neduoda "būtinosios asmens apsaugos priemonės"? Mokyklos ir savivaldybė neperka kaukių mokytojams ir dezinfekcinį skystį kabinetams. Gydytojų kabinetai dezenfikuojami po kiekvieno paciento, o mokyklos klasės per 6-7 pamokos ne viena karta?

JO vaikai kaukemis pasikeicia su priesingu srautu ir OK

JO vaikai kaukemis pasikeicia su priesingu srautu ir OK  portretas
NU ka savaite ir jau mokyklos graziai guldomos. SAUNUS HIGIENISTAI SAUNIAI tvarkosi. BAIKITE TAS NESAMONES IR LEISKITE VAIKAM LAISVAI judeti mokyklose ir uz ju... VAIKAI auginami kalejimuose ir vasteik serg.... KLASES be ventiliacijos ir pilnos dez chemijos tai vaikai prades Kristi kaip lapai LABAI padeda HIGIENISTU kaukes is kisenes istrauktos ant stalo pavoliotos, nu pasaska...

Dabar gi

Dabar gi portretas
peršalimo ligų ar gripo nėra. Tik koronavirusas. Kiek galima vėjus pūsti. Snargliai dar ne liga.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių