Quantcast

Mongolijoje – dar viena mirtis nuo buboninio maro

Vakarų Mongolijoje dar vienas žmogus mirė nuo buboninio maro, trečiadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiemet Mongolijoje ir kaimyninėje Kinijoje užfiksuoti jau keli šios pavojingos užkrečiamosios ligos atvejai.

Mongolijoje kasmet nuo buboninio maro miršta mažiausiai vienas žmogus. Šią retą bakterinę ligą paprastai platina blusos, parazituojančios tame Azijos rajone gyvenančius švilpikus.

Vyriausybė į pastaruosius maro protrūkius reagavo raginimais žmonėms vengti valgyti šiuos stambius graužikus.

Pasak pareigūnų, vėliausia auka tapo antradienį vakare miręs vyras, bet jo mirties priežastis dar turi būti patvirtinta laboratoriniais tyrimais.

Daugiau kaip 70 žmonių, turėjusių artimų kontaktų su 42 metų vyriškiu, dabar bus ištirti ir turės laikytis karantino. Manoma, kad vyras užsikrėtė nuo savo nusipirktų dviejų negyvų švilpikų.

Keliomis savaitėmis anksčiau kaimyninėje Mongolijos provincijoje nuo buboninio mirė vienas penkiolikmetis.

Sveikatos apsaugos pareigūnai Kinijoje irgi pranešė apie dviejų asmenų mirtį panašiomis aplinkybėmis su Mongolija besiribojančiame regione. Vienas jų mirė nuo buboninio maro, o kitas – nuo ryklės maro, retos šios ligos atmainos.

Dėl pastarųjų susirgimo maru atvejų kaimyniniame Rusijos Buriatijos regione buvo atlikti buboninio maro paplitimo švilpikų populiacijoje tyrimai, o gyventojai buvo paraginti nemedžioti ir nevalgyti šių gyvūnų.

Mongolijoje medžioti švilpikus draudžiama, bet daugelis žmonių kaimiškose vietovėse jų mėsą laiko turinčia gydomųjų savybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių