Quantcast

Mokslininkai: delta atmainos plitimui sustabdyti reikalingas didesnis skiepijimo mastas

Grupė Prancūzijos vyriausybę sveikatos apsaugos klausimais konsultuojančių mokslininkų penktadienį perspėjo, kad siekiant sustabdyti naujo užkrečiamesnio pandeminio koronaviruso delta varianto plitimą gali reikėti paskiepyti iki 95 proc. gyventojų.

Spartėjant užkrato plitimui „gali greitai smogti ketvirtoji banga, susijusi su delta atmaina, sukelsianti padarinių sveikatos apsaugos sistemai nepaisant aukšto vakcinavimo lygio“, nurodė Mokslo taryba.

„Mums gali nepavykti suvaldyti epidemijos, jeigu nebus paskiepyti arba persirgę 90–95 proc. žmonių“, – pridūrė konsultantai.

Prancūzijoje kol kas tik apie pusė gyventojų yra gavę pirmąją vakcinos dozę, o 40 proc. – baigę vakcinavimo kursą. Vyriausybė siekia, kad iki rugpjūčio pabaigos būtų visiškai apsaugoti du trečdaliai – 35 mln. – gyventojų.

„Jeigu žmonės lauks vasaros atostogų pabaigos, kad pasiskiepytų, bus per vėlu“, – transliuotojui RTL sakė Mokslo tarybos narys epidemiologas Arnaud Fontanet (Arno Fontanė). Jis pabrėžė, kad vakcinos yra „labai veiksmingos ir nemokamos“.

Prancūzijai pradėjus švelninti karantino priemones sergamumas COVID-19 vėl didėja, tad prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį vakare kreipdamasis per televiziją tikriausiai paskelbs naujų sprendimų epidemiologinei padėčiai valdyti.

Anksčiau pirmadienį planuojamas Prancūzijos gynybos tarybos pasitarimas, per kurį bus sprendžiama, ar sveikatos apsaugos darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19 reikia padaryti privalomą. Ši priemonė yra viena pagrindinių mokslininkų pateiktų rekomendacijų.

Ministrai jau anksti antradienį gali suderinti atitinkamo teisės akto projektą ir perduoti jį tvirtinti parlamentui.

Mokslo taryba taip pat ragino stiprinti užsikrėtimo atvejų atsekamumo programą, taip pat atkreipė dėmesį į gausėjantį hospitalizuojamų pacientų skaičių Anglijoje, Škotijoje, Airijoje ir Portugalijoje. Ši padėtis siejama su koronaviruso delta atmainos, pirmąsyk aptiktos anksčiau šiais metais Indijoje, plitimu.

Prancūzijoje užsikrėtimo delta varianto koronavirusu jau sudaro pusę visų COVID-19 atvejų. Manoma, kad ši atmaina yra maždaug 60 proc. užkrečiamesnė negu pirminio varianto koronavirusas.

„Nesiimant infekcijos kontrolės priemonių gali kilti panašus hospitalizavimo pliūpsnis, koks buvo 2020 metų rudenį“, – perspėjo Pasteuro (Pastero) institutas ir pridūrė, kad ypatingas pavojus gresia nepaskiepytiems vyresniems kaip 60 metų žmonėms.

Mokslininkai taip pat rekomendavo mažinti leidžiamą renginių dalyvių skaičių, taikyti griežtesnius lokalius suvaržymus epidemijos židiniuose ir skiepijant vakcinomis, sukurtomis iRNR pagrindu (įskaitant „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“), trumpinti laiką tarp pirmosios ir antrosios dozės nuo šešių iki 3–4 savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atrodo

Atrodo portretas
tie konsultantai tokio lygio kaip ir musu vyriausybes konsultantai ir skiepu propaguotojai.

wbx

wbx portretas
Karantine turi giventi nepasiskiepije o vakcinuoti turi teise i pilnaverti givenima!!

Medijos aukoms

Medijos aukoms portretas
Tokius kur rašo reikia privalomos vakcinacijos šaudyti reikia. Sušikti dalbajobai, užzombintom nuo TV smegenim avys. Savanaudžiai patys susiskiepino kitus nori suskiepinti. Nešiokite po 5 kaukes, dėkitės pirštines ir “kosmonautų” kostiumus jeigu bijote, čia jūsų problemos. Ir atsikniskite nuo žmonių kurie galvoja ką valgo, sportuoja ir stengiasi gyventi sveiką gyvenimo būdą
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių