Quantcast

Mokslas pandemiją prognozuoja dar ilgam

  • Teksto dydis:

Kai kurie visuomenės sveikatos ekspertai ragina valdžią nesuteikti Jungtinės Karalystės gyventojams tuščių vilčių ir pripažinti, kad koronaviruso pandemija nepasitrauks bent iki 2021 metų rudens.

Paskatinta pozityvių pranešimų apie sukurtą koronaviruso vakciną vyriausybė ėmė gana užtikrintai teigti, kad gyvenimas į normalias vėžes sugrįš iki kitų metų Velykų – balandžio 4-osios.

Tačiau Škotijos vyriausybės patarėjų mokslo klausimais grupės nariai po specialaus pasitarimo išplatino žinią, jog koronaviruso pandemija gali užsitęsti iki kitų metų rudens.

„Būtina, kad vyriausybė praneštų tai visuomenei“, – grupės narius cituoja leidinys „The Times“.

Edinburgho universiteto infekcinių ligų profesorius Markas Woolhousas ragina atsargiai vertinti lūkesčius dėl normalaus gyvenimo sugrįžimo iki Velykų.

„Jeigu vakcina veiks efektyviai, taip, kaip mes visi tikimės, galime įsivaizduoti tam tikrus pasikeitimus iki Velykų.

Bet jeigu ne, mano asmeniniu vertinimu, kova su pandemija užtruks iki rugsėjo“, – sakė jis.

Mokslininko kolegė Linda Bauld pritaria, kad 2021-ųjų ruduo yra labiausiai pesimistiškas variantas, tačiau tai visuomenei turi būti aiškiai pasakyta.

„Kelyje geriau turėti žemėlapį. – Lygino ji. – Kai žmonės žino tokią informaciją, jiems lengviau adaptuotis“.

Reaguodama į tokias kalbas Škotijos vyriausybė per atstovę spaudai pareiškė, jog „kol pandemija tęsiasi, viso pasaulio ekspertai stengiasi kaip įmanoma geriau suprasti virusą, o žmonėms svarbu laikytis gairių, kad saugotų save ir kitus“, taip pat žadama ir toliau klausytis nepriklausomų ekspertų patarimų prieš priimant sprendimus.

JK sveikatos apsaugos ministras Mattas Hancockas taip pat laikosi nuomonės, kad dėl koronaviruso vakcinos gyvenimas į buvusias vėžes sugrįš iki Velykų.

Nacionalinės sveikatos tarnybos vadovas seras Simonas Stevensas taip pat yra sakęs, kad „2021 metai turi puikius šansus žmonijai būti geresniais nei 2020-ieji“.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/koronavirusas/mokslas-pandemija-prognozuoja-dar-ilgam



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių