Quantcast

Mirė paliatyviosios medicinos pradininkas Lietuvoje A. Šeškevičius

  • Teksto dydis:

Šalies vadovams reiškiant užuojautą dėl gydytojo profesoriaus Arvydo Šeškevičiaus mirties prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad paliatyvios pagalbos kūrėjas paliko reikšmingą pėdsaką Lietuvos medicinos ir socialinės slaugos srityje.

„Profesorius A. Šeškevičius, įkūręs ir ilgus metus vadovavęs Slaugos fakultetui Kauno medicinos universitete, paliko reikšmingą pėdsaką Lietuvos medicinoje ir socialinės slaugos srityje, atkakliai siekdamas, kad ligonių ir žmonių su negalia psichologiniai, socialiniai ir dvasiniai poreikiai taptų sudėtine Lietuvos asmens sveikatos priežiūros sistemos dalimi“, – rašoma šalies vadovo užuojautoje.

Anot G. Nausėdos, Lietuva neteko nusipelniusio mediko, kuris savo profesinį kelią susiejo ne tik su kardiologo specializacija, bet ir su pagalba pacientams, sergantiems lėtinėmis, nepagydomomis ligomis, tapo paliatyviosios pagalbos sistemos įkūrėju Lietuvoje.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, A. Šeškevičiaus rūpesčiu Lietuvoje paliatyvioji medicina tapo atskira specialybe, sukurta nacionalinė paliatyviosios pagalbos teikimo sistema, kad būtų pagerinta sunkiai sergančiųjų gyvenimo kokybė.

„Dėl šios netekties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, medikų ir pacientų bendruomenes“, – pranešime sakė ji.

A. Šeškevičius – ilgametis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, daktaras, Lietuvos paliatyviosios medicinos draugijos prezidentas, 2016 metais buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simniškis

Simniškis portretas
Daug labai pasiekęs medicinos srityje, Buvo labai mylimas studentų ir gerbiamas profesorius.Tai mokslo žmogus, kuriam medicina buvo jo visas gyvenimas. Labai gaila,kad toks nuostabus žmogus mus paliko labai greitai, liko knygos apie Simno mokyklą rankraštis, Turime jo parašytas knygas apie Simna, kuriame gyveno jo tėvėliai ir jis pats baigė Simno vidurinę mokyklą. Pastaruoju metu teko dažnai vasara matyti jį jo tėviškėjė Simne,Jam Simnas buvo labai mielas, pažystami simniškiai dažnai jį pakalbindavo. Labai gaila ,kad netekome garbingo profesoriaus, kardiologo. Jį priglaus dzūkijos žemelė,

Pil.

Pil. portretas
Miršta protingi buvę gydytojai, profesoriai mokslininkai.Kas bus be jų ,jeigu mokslų dipiomus perka o ne gauna juos pagal profesijos gabumus.

jonas

jonas portretas
TEBUNIE LENGVA ZEMELE BUVES KLASIOKAS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių