Quantcast

Ministras: tyrimai dėl COVID-19 vėl bus plečiami, jie bus nukreipti į rizikos grupes

Tyrimai dėl koronaviruso ateityje bus plečiami, bet jie bus daugiausiai nukreipti tiriant tam tikras rizikos grupes – medikus ar senyvo amžiaus žmones, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Jis kartojo jau anksčiau išsakytas pastabas, kad vertinant ištirtų mėginių ir nustatytų koronaviruso atvejų santykį, stebima „daugiau mažiau plokščia kreivė“.

„Žiūrint į šitą logiką, reikėtų galvoti ir žiūrėti, kurios rizikos grupės yra labiau pavojingos ir kur labiau tų užsikrėtusių asmenų reikia ieškoti, ar tai būtų tie patys medikai, kurie dirba tam tikrose įstaigose, ar vyresnio amžiaus gyventojai. Tai gali būti tam tikrų pasikeitimų, bet bendroje sumoje tyrimų apimtys augs“, – patikino A. Veryga.

Praėjusią savaitę laboratorijose pasiektas beveik 3 tūkst. atliktų tyrimų per parą skaičius, tačiau savaitgalį vėl buvo atliekama tik po maždaug 2 tūkst. tyrimų.

Ministras tai aiškina gedimu Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje, kai joje užfiksuota daug teigiamų tyrimų, todėl teko daryti pakartotinius tyrimus kitose laboratorijose. Mobiliųjų punktų darbas savaitgalį laikinai apribotas norint ištirti susikaupusius mėginius.

„Nuo rytdienos tyrimų apimtys vėl galės plėstis. Tikimės, kad per šiandien bus suremontuota ir įranga Klaipėdoje, tyrimai ten irgi bus atnaujinti. Taigi, tyrimus plėsime. Reikia pažymėti, kad ateityje tyrimai gali tapti labiau specifiški tam tikroms rizikos grupėms“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė A. Veryga.

Jis taip pat pabrėžė, kad paimamų mėginių, atliekamų tyrimų skaičius skirtinguose miestuose smarkiai skiriasi, nes yra skirtumų ir tarp laboratorijų pajėgumų, tad esą nuolat ieškoma būdų, „kaip galima mėginių paėmimo greitį sinchronizuoti su laboratorijų pajėgumais ir kaip efektyviau paskirstyti paimtus mėginius tarp laboratorijų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepis...it \\\\\.../////

Nepis...it  \\\\\...///// portretas
smegenų dėl Verygos.---Ekstrimalioj situacijoj įrodė,kad moka susitvrkyt.---Jei ne Veryga,tai nežnau kas butų įvykę,nors kažkada buvau jo kritikas.Žmogų,vadovą tik nelaimėj TIKTAI pažinsi.---Džiaukimės,kad per mūsų kvailas galvas, jo nenuvertė koncervai.Dabar su Gabriuko "pagalba" būtų nevaldoma situacija.

Man

Man  portretas
Veryga su skrybėle labiau patinka, negu be. Tikrai, reikia visus senolius vežti į Ukmergės ir Kauno ligonines, ten tirti, gal kelis užkrėsti. O va Latvijoj, rašo, daugiausia sergančių 30 - 40 metų žmonių. Čia latviški senoliai? Ir vaikų sakė per TV pas mus kelios dešimtys? Nu pliurpia tas Veryga, nesustodamas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių