Quantcast

Ministras: remdesiviras Lietuvoje yra skiriamas šešiems pacientams

JAV patvirtintus remdesivirą kaip tinkamą gydyti COVID-19 infekcijai, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kol kas Lietuvoje šio vaisto gauna šeši asmenys.

„JAV ir Europa turi atskirą savo vaistų registravimo, pripažinimo sistemas, agentūras, tai tikrai negaliu komentuoti, ką padarė amerikiečiai. Mes turime mūsų europietišką sistemą, kuri yra galiojanti. Kai ji bus pripažinta, registruota čia, mes jį galėsime laisviau, paprasčiau naudoti. Dabar šiuo metu remdesiviras yra vienas tiriamų vaistinių preparatų tarptautiniame klinikiniame tyrime, kuriame dalyvauja mūsų dvi universitetinės – Santaros ir Kauno – klinikos“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

Šiuo metu į šį tyrimą įtraukta apie 100 sergančiųjų COVID-19 liga.

„Įtraukimas šiuo metu nėra stabdomas, yra atliktos tam tikros korekcijos ir galimas tiriamųjų skaičius išplėstas iki 200. Jeigu būtų poreikis šį vaistą skirti šiems pacientams, jie jį ir gautų“, – teigė ministras.

Pagal Europos pagalbos mechanizmą Lietuva gavusi 295 flakonus šio medikamento.

„Visas šis kiekis yra paskirstytas gydymo įstaigoms. Pagal šiuo metu turimus duomenis, 6 pacientams šis medikamentas Lietuvoje yra skiriamas, bet būtent pagal šitą klinikinį tyrimą“, – teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiaune

Kiaune portretas
Aisku, visas seimas, draugai, biciuliai gaus, bet ne"paprastieji"

Jadvyga

Jadvyga portretas
gal tas vaistas bus skirtas tik išrinktiesiems? Kaip Lietuvoje jau įpratome tai matyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių