Quantcast

Ministras: kitąmet gali reikėti ir ketvirtosios sustiprinamosios skiepų dozės

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neslepia – kitąmet gali tekti kalbėti ir apie ketvirtąją vakcinos nuo COVID-19 dozę. Nors, pažymi ministras, atsakymas į šį klausimą priklausys nuo objektyvių aplinkybių, tikėtina, kad tam tikroms žmonių grupėms gali prireikti dar vienos stiprinamosios skiepų dozės.

„Visi ekspertai patvirtins, kad per tyrimus ir praktiką su kiekviena infekcija ir kiekviena vakcina turi nusistovėti galutinė skiepijimosi schema. COVID-19 atžvilgiu ši schema nėra nusistovėjusi. Tačiau taip, labai tikėtina, kad gali reikėti ir ketvirtosios sustiprinančios dozės. Galbūt ne visiems, galbūt tik tam tikroms grupėms. Mūsų ekspertai ir išorės ekspertai dirba ir seka informaciją, ir labai tikėtina, kad galime ir mes priimti tam tikrus sprendimus“, – Eltai penktadienį sakė ministras.

„Ši galimybė neatmetama“, – pridūrė jis.

Tačiau kol kas, akcentavo A. Dulkys, būtina koncentruotis į visuomenės vakcinavimą trečiąja stiprinamąja doze.

„Šiandien mes dar esame etape, kai turime labai daug nepasiskiepijusių trečiąja doze“, – sakė A. Dulkys. 

ELTA primena, kad Izraelis tapo pirmąja šalimi, patvirtinusia ketvirtąją vakcinos nuo COVID-19 dozę labiausiai pažeidžiamiems asmenims. Šioje šalyje ketvirtąja koronaviruso vakcinos doze pirmiausiai skiepys nusilpusio imuniteto žmones. Apie tokį sprendimą ketvirtadienio vakarą pranešė Nachmanas Ashas, Sveikatos ministerijos generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Tai visus dešimt iš kart suvaryti špricų žmogui, dešimčiai metų į priekį ir viskas, ko laukti? Kas trukdo įteisinti, nes gi LT kas nelegalu tampa legalu. Seime sėdi "mokslų daktarai" su "medicininiu išsilavinimu" , jie geriau žino, kada žmonėms skiepytis, kada antikūnų testus darytis ir pan. Nuo virusų nėra nei skiepų, nei vaistų. Ko čia nesuprasti. Tik suprantamas vienas dalykas, kad babkes už tas adatas reikia įsisavinti, prisipirkus to "antifrizo". Virusas yra, bet skiepai nesprendžia problemos.

Saulius

Saulius portretas
Jis marijonete kuria valdo koncervai ir farmacijos verslas ir globalistai uzgrobe zmoniu protus.

Kss

Kss portretas
Parsidavėli, po metų mums pasiųlysi šeštą dozę?
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių