Quantcast

Ministras: kitą savaitę veiklą greičiausiai bus atnaujinusios visos gydymo įstaigos

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad greičiausiai jau ateinančią savaitę visos šalies gydymo įstaigos bus atnaujinusios savo veiklą. Visgi ministras pabrėžia, kad sveikatos priežiūros įstaigų darbo apimtys gali išlikti mažesnės nei įprasta dar iki kitų metų.

„Šios savaitės pradžioje buvo jau šiek tiek daugiau nei 80 procentų (atnaujinusių veiklą įstaigų – ELTA). Šis procentas labai greitai auga ir manau, kad tikrai kitą savaitę praktiškai visos ja bus atnaujinusios veiklą“, – „Žinių radijui“ teigė A. Veryga.

Visgi ministras akcentuoja, kad gydymo įstaigų darbo apimtys galimai dar iki kitų metų negrįš į savo įprastą ritmą. Pasak ministro, taip yra iš dalies ir todėl, kad dalis visuomenės vis dar yra įsibaiminusi ir bijo kreiptis į sveikatos priežiūros įstaigas.

„Nelabai realu tai padaryti labai greitai. Galų gale, girdime signalų, kad ir kai kurie žmonės dar privengia, net ir tie, kurie turėtų kreiptis. Supraskime, kad yra grupė žmonių, kuri bijo, yra įsibaiminusi viruso ir tiesiog nesikreipia, čia dar viena problema“, – sakė A. Veryga.

„Taigi apimtys iki 100 procentų, matyt, gal negrįš dar iki kitų metų pradžios. Bet tikrai įstaigos stengiasi, jau dirba, grįžta į planines veiklas, bet prireiks laiko dar“, – pridūrė jis.

A . Veryga taip pat atkreipia dėmesį, kad sveikatos priežiūros įstaigos padidino nuotolinių konsultacijų, kuriomis, pasak ministro, dalis žmonių patenkinti, nes tai padeda sutaupyti laiką.

„Tikrai labai padaugėjo nuotolinių konsultacijų ir dalis žmonių yra patenkinti, kad jiems nereikėjo važiuoti, ilgai laukti eilėse, būriuotis. Jie gavo pagalbą, jiems buvo pratęsti vaistai, galėjo pasitarti su gydytoju. Taigi yra ir gerų dalykų, kurie įvyko, juos reikėtų išlaikyti, nes tai žmonės vertina kaip tam tikrą patogumą“, – teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danguolė

Danguolė portretas
žmonės nebijo kreiptis,bet ten papulti sudėtinga,todėl ir vilkinam galvodami,kad nenumirsim. Buvau šiandien poliklinikoj Kaune,pacijentų viduje nė vieno tik už durų koks desėtkas,Matai dar 10 minučių,o kaip paskui visi 10 į liftą vieną sulys? Betvarkė ,betvarkė.O ,kad papulti pas gydytoją dėl kažko (siuntimo)reikėjo laukti dvi savaites,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių