Quantcast

Ministras: didelių kolektyvų vakcinavimo procesas dar nėra toks, kokio norėtųsi

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad nors didelių kolektyvų vakcinavimo procesas dar nėra tokio masto, kokio norėtųsi, darbai jau prasidėję.

„Matydami, kad yra kelių greičių vakcinų situacija, kad vienos vakcinos yra vienoms prioritetinėms grupėms labiau priimtinos, kitos, matyt, galėtų būti tinkamos ir kitoms, tai būtent dideliems darbo kolektyvams, didelėms organizacijoms ir ypač toms, kuriose būna protrūkių, židinių, jau yra pradėti vakcinavimo darbai. Galbūt procesas dar nėra tokio masto, kokio norėtųsi, tačiau jis jau yra prasidėjęs“, – per Vyriausybės valandą Seime sakė A. Dulkys, atsakydamas į socialdemokrato Juliaus Sabatausko klausimą.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad didelės įstaigos, įmonės ar organizacijos, kuriose dirba ne mažiau kaip 100 darbuotojų, gali vakcinuotis.

Didelių įmonių darbuotojai gali būti vakcinuojami, jei nepavyksta sudaryti arba paskiepyti atitinkamą savaitę skiepijamos prioritetinės grupės ir toliau iš eilės esančios prioritetinės grupės pageidaujančių skiepytis asmenų sąrašo ir dėl to nebus sunaudotos visos turimos COVID–19 vakcinos dozės.

Pasak ministerijos, įmonių darbuotojai gali rinktis bet kurią vakciną, bet tikėtina, kad šiuo metu greičiau bus vakcinuoti asmenys, norintys skiepytis „Vaxzevria“ vakcina.

Vilniaus meras pirmadienį portalui delfi.lt sakė, kad didelių sostinės įmonių darbuotojams skiepų dar reikės palaukti, nes, anot mero, vakcinos likučių Vilniuje nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių