Quantcast

Ministerija: vakcinacija visose savivaldybėse tęsiasi, bet mažesnėmis apimtimis

Nusprendus laikinai sustabdyti skiepijimą nuo COVID-19 „AstraZeneca“ vakcinomis, vakcinacija visoje Lietuvoje tęsiasi, tačiau mažesnėmis apimtimis, sako Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

„Skiepijimas nesustoja, visos savivaldybės turi kitos vakcinos, nes „Pfizer ir BioNTech“ vakcina buvo pirmadienį ir antradienį paskirstyta, šiandien turime trečiadienį, tai tikrai įstaigose skiepijimas nesustos ir visos savivaldybės šiandien ir iki savaitės galo toliau skiepys su „Pfizer ir BioNTech“ vakcina“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministerijos Elektroninės sveikatos sistemos ir informacinių išteklių skyriaus vyriausiasis specialistas Lukas Galkus.

Pasak jo, nėra žinoma, kiek tiksliai žmonių turėjo būti paskiepyta „AstraZeneca“ vakcina per trečiadienį ir ketvirtadienį tačiau, remiantis ankstesnių dienų duomenimis, per dieną ja paskiepijama apie 3-4 tūkst. žmonių.

Ministerijos atstovo teigimu, dėl sumažėjusių vakcinos kiekių kai kurios savivaldybės planuoja trumpinti skiepijimo centrų darbo laiką, nes turimus vakcinos kiekius suskiepys greičiau.

Vis dėlto trumpojoje perspektyvoje, ministerijos vertinimu, šis sustabdymas neturėtų smarkiai paveikti vakcinacijos procesų: numatomi skiepijimo grafikai galėtų koreguotis nebent tuo atveju, jeigu vakcinos būtų nuspręsta nenaudoti visai.

„Trumpoje perspektyvoje didelės įtakos labai neturės, nes „AstraZeneca“ tiekimas ir taip buvo sumažintas artimiausioms savaitėms, turėjome per šią ir kitą savaitę gauti tik apie 12-13 tūkst. vakcinų, tai yra labai mažas kiekis“, – sakė L. Galkus.

Sveikatos apsaugos ministras antradienio vakarą paskelbė laikinai sustabdantis skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, iki kol Europos vaistų agentūra pateiks galutines išvadas dėl tromboembolijos atvejų ryšio su skiepais. Šio sprendimo tikimasi ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Tik Vilnius skiepų gauna ,o kitur net senjorai neskiepyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių