Quantcast

Ministerija: siuntimai pas gydytojus galios tris kartus ilgiau

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) inicijuoja pakeitimus, kuriais šeimos gydytojo išrašomas siuntimas galios iki 180 dienų, pirmadienį pranešė ministerija.

Šiuo metu maksimalus terminas numatytas 60 dienų. Pakeitimais siekiama sumažinti nepatogumus, kuriuos patiria pacientai ir medikai dėl per trumpo siuntimo galiojimo laikotarpio.

Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, tiek pacientai, tiek medikai patiria nepatogumų dėl siuntimų galiojimo termino – nemažas pacientų srautas susidaro vien dėl pasibaigusio termino siuntimų perrašymo.

„Artimiausiu metu siuntimo terminas bus prailgintas nuo 60 iki 180 dienų. Taip sumažės biurokratinė našta medikams, nes jiems nebereikės perrašinėti galioti pasibaigusių siuntimų. Pacientams taip pat nauda akivaizdi – nereikės pakartotinai kreiptis į šeimos gydytoją, sulauksime mažiau vizitų į gydymo įstaigas vien dėl „popieriaus“. Šie pakeitimai prisidės prie eilių mažinimo gydymo įstaigose ir šeimos gydytojų krūvio normalizavimo“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Artimiausiu metu siuntimo terminas bus prailgintas nuo 60 iki 180 dienų.

Pasak ministerijos, ilgesnis terminas galios šeimos gydytojų išrašytiems siuntimams gydytojo specialisto paslaugai, išskyrus fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugas, kurioms terminas paliktas 60 dienų.

Pagal naująją tvarką, siuntimą gydytojas turės išrašyti ir tuomet, kai pacientas po jam suteiktų paslaugų priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje, išleidžiamas ambulatoriniam gydymui. Taip, anot ministerijos, būtų sumažinimas pakartotinių vizitų skaičius, pacientui prireikus pakartotinės konsultacijos, ir mažinama apkrova pirminio lygio gydymo įstaigoms.


Šiame straipsnyje: siuntimasgydytojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Truputį nusnekejo SAM ,buvo anksčiau pranešta,kad užteks gauti talona pas reabilitologa ir jis nuspręs kokių procedūrų reikia,mokėti nereikia ,na nebent pacientas sutinka mokėti už paslaugas,tik gaunasi kitaip,pasirodo dar reikalingas siuntimas iš gydytojo,kad nemokamai patekti pas reabilitologa,gal baigiam suda jau malti ,ir meluoti,aiškina,kad gydytojo siuntimo nereikia,tai kaip reikia ar nereikia,konkrečiai ,paloja viena ,poliklinikose registratores šneka kita ,tai gal apsispreskite,tuomet iš SAM pasodinkite ,,žinovus,,jie irgi los ne tai,ką sako ministras ,arba los tai,kaip ministrui patogu

gali ir nesulaukti

gali ir nesulaukti portretas
ir vėl nudarė į blogąją pusę-dabar eilės bus tris kartus ilgesnės

tam norgėj

tam norgėj portretas
Gerai noragų šeimos gydytojai - ji gydymu net neužsiima. Arba turi viena pacientą valandai. Su mūsų regitracijom jei pasiseks telefonu vieną pacientą per dieną užregistruot jau gerai. O esveikata dažniausiai trenkia vietų nėra. Klinikos man 25 km tai sėdu ir nuvažiuoju. Kitaip beviltiška.Šeimos gydytoja pirmiausiai turi išklausyti kuo pacientas skundžias. Pamatuoti spaudima, dar plaučius paklausyti. Dar receptą vaistams arba siuntimą, jei būtina. Ir dažnai pacientui skirtos 20minučių būna seniai pasibaigę. Tada eilė nusistumia. Tada šeimos gydytoja baigia dirbti valandą ar pusantros po darbo. Teko ir Klinikose užtrukt. Žmonių marios, daktaro darbas iki 15 val. Aš įėjau 16.Reikėjo tomografijai siuntimo, bet problema. Kurią sprendė tryse pusę valandos. O po manęs laukė dar du.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių