Quantcast

Ministerija remia psichologinės ir emocinės pagalbos telefonu teikimą vyrams

  • Teksto dydis:

Karantino metu išaugo psichologinės ir emocinės pagalbos poreikis visiems šalies gyventojams, todėl finansuojamos konsultacinės paslaugos ir moterims, ir vyrams.

Vyrai, kaip ir moterys, kenčia nuo prastos emocinės sveikatos, tačiau kur kas rečiau savarankiškai kreipiasi pagalbos. Neatliepus emocinių poreikių, vyrai yra linkę į rizikingą sveikatai elgseną, kuri neretai baigiasi smarkiais sužalojimais ar net mirtimi.

Pasak ministerijos Lygių galimybių, moterų ir vyrų lygybės skyriaus vedėjos Jolantos Sakalauskienės, labai svarbu pagalbą teikti tikslingai, atsižvelgiant į skirtingų grupių ar asmenų poreikius. „Pandemijos ir karantino metu psichologiniai ir emociniai sunkumai, su kuriais susiduria vyrai, dar labiau paaštrėjo, todėl nevyriausybinių organizacijų, vyrų krizių centrų pagalba teikiant kompleksinę paramą vyrams šiuo laikotarpiu yra itin svarbi“, – sako J. Sakalauskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau antrą kartą konkurso būdu finansuoja nevyriausybinių organizacijų konsultacines paslaugas, teikiamas telefonu vyrams, išgyvenantiems emocines ir psichologines krizes. Šiemet iš valstybės biudžeto tam skirta 80 000 eurų.

Pirmajam projektui, vykdytam 2020 metų pabaigoje, buvo skirta 40 000 eurų. Per tris mėnesius pagalbos vyrams linijos suteikė beveik 600 konsultacijų. Vyrai dažniausiai skambino pasitarti dėl santykių problemų, nepaaiškinamo liūdesio, blogos emocinės būklės, narkotikų, alkoholio ar kitų žalingų įpročių nulemtų aplinkybių, socialinės izoliacijos, užimtumo ar darbo problemų, sunkios finansinės padėties, savižudybės rizikos.

Ministerijos finansavimą gavusios nevyriausybinės organizacijos kompleksiškai toliau teiks konsultacijas – psichologines, psichoterapines, edukacines, teisines – telefonu, internetu, žinutėmis, elektroniniu paštu ir tokiu būdu padės vyrams, esantiems sudėtingoje psichologinėje situacijoje, dėl ekonominių, socialinių ar asmeninių sunkumų išgyvenantiems emocines, psichologines krizes. Tai tik dalis suplanuotos veiklos, siekiant sustabdyti savižudybės, smurto, priklausomybių riziką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))))

:))))) portretas
Stambulo konvencija diskriminuoja vyrus ? :))))

Feldhausen

Feldhausen portretas
Realiai visa tą "pagalba " Tai ministrės DOBROVOLSKOS CYBER-GESTAPO bandymas šnipinėti piliečius ir surasti PRIEŠUS "laisvės partijos" STALINISTINIAM HITLERINIUI REŽIMUI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių