Quantcast

Ministerija: nuo COVID-19 dviem dozėmis vakcinuota apie 36 tūkst. švietimo darbuotojų

Nuo pirmadienio į mokyklas sugrįžtant abiturientams bei šalies savivaldybėms sprendžiant, ar sugrąžinti į kontaktinį ugdymą 5-11 klasių mokinius, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) atkreipia dėmesį, kad šiuo metu nuo COVID-19 paskiepyta maždaug 83 tūkst. švietimo įstaigų darbuotojų, iš kurių apie 36 tūkst. yra jau vakcinuoti dviem dozėmis.

„Švietimo įstaigų darbuotojų – 83 tūkst. pasiskiepijusių, iš jų 36 tūkst. – antrą kartą. Abiturientai – daugiau kaip 50 proc. pasiskiepijo, apie penki proc. yra persirgę. Antras skiepijimas jau prasidėjo“, – Eltai atsiųstame komentare penktadienio duomenis pateikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

ELTA primena, kad Ministrų Kabinetas nuo gegužės 3 d. nusprendė į mokyklas sugrąžinti abiturientus.

Taip pat trečiadienį vykusiame posėdyje Vyriausybė pritarė algoritmui, pagal kurį į mokyklas sugrįš 5-11 klasių mokiniai. Į mokyklas mokinius nuspręsta sugrąžinti srautais, privalomai taikant šachmatinį mišraus ugdymo būdą, kai klasių srautai kas savaitę skirstomi kontaktiniam ir nuotoliniam ugdymui. Galutinį sprendimą dėl mokinių sugrąžinimo į mokyklas galės priimti pačios savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių