Quantcast

Migreną galima gydyti ir be vaistų

Migrena – tai ne paprasti galvos skausmai, o didelio skausmo priepuoliai, kuriuos numalšinti labai sunku. Gydytojo Alvydo Unikausko teigimu, tam padėti gali ne tik vaistai.

Migrena insulto riziką padidina dukart, daugumą migrena sergančių žmonių priepuolis ištinka maždaug kartą per mėnesį, kai kada kamuoja kartą per savaitę ir dažniau.

Migrena – ne paprasti galvos skausmai, kuriuos galima nesunkiai numalšinti. Apie 60 proc. Lietuvos gyventojų kenčia nuo paprastų galvos skausmų, tačiau migrena – kur kas rimtesnė liga, kankinanti jaunesnio ir darbingo amžiaus žmones, dažniausiai – moteris.

Sergantiems migrena patariama stebėti save ir suprasti, kas provokuoja priepuolį.  Taip pat iš valgiaraščio patariama išbraukti produktus, turinčius daug tiramino.

Tiramino poveikis labai panašus į adrenalino. Kyla spaudimas, sudirgsta nervų sistema. Padidėja cukraus kiekis kraujyje. Tiramino turi sūris, šokoladas, bananai, pernokusios daržovės ir vaisiai, pasibaigusio galiojimo produktai.

Taninai, esantys raudonajame vyne, taip pat provokuoja priepuolį.

Sumažinti priepuolių tikimybę padės daug magnio ir riboflavino B2 turintis maistas: migdolai, špinatai, kiaušiniai, lapinės daržovės ir žuvis.

Be to, gydytojas siūlo septynis paprastus patarimus galvos skausmui įveikti.

Pirmasis patarimas – jeigu skauda galvą, gerkite vynuogių sultis. Natūralios vynuogių sultys gali malšinti skausmą.

Jei kenčiate nuo migrenos, kasdien valgykite kuo daugiau riešutų, nes juose daug salicino, kuris blokuoja skausmą.

Jo dedama į daugelį vaistų, todėl riešutai veikia kaip skausmą malšinanti ir profilaktinė priemonė. Taip pat A. Unikauskas siūlo valgyti daugiau kalakutienos. 

Kodėl – laidos „Klauskite daktaro“ reportaže.


Šiame straipsnyje: migrenagalvos skausmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių