Quantcast

„Mes pačios“: rimtas pavojus sveikatai – kosmetinėse priemonėse

  • Teksto dydis:

Tyrimais nustatyta, kad vidutiniškai vienos moters kosmetinėje galime rasti apie 20 skirtingų kosmetinių priemonių, tačiau ar kiekviena nuoširdžiai susimąsto, iš ko susideda veido kremas, tonikas ar lupų dažas?

„Ne tik susimąstyti, bet ir domėtis derėtų“, - įsitikinusi cheminių medžiagų specialistė Laura Stančė. Mat ribojamų ir neribojamų cheminių medžiagų kosmetikos gaminiuose – apstu. O tai laikui bėgant gali sukelti rimtų pavojų jūsų sveikatai.

„Tos medžiagos lieka mūsų organizme, kaupiasi kaip balastas, kaip šiukšlės ir ilgainiui prisideda prie tokių ligų kaip vėžiniai susirgimai, nedoktrininės sistemos ardymas, imuninės sistemos pažeidimai, vaisingumo sutrikimai“, LNK laidoje „Mes pačios“ sekmadienį 9.30 val. įspės ekspertė.

Kad išvengtume šių ligų, cheminių medžiagų specialistė pataria prieš perkant kosmetiką įdėmiai perskaityti gaminio sudėtį ir įvertinti, ar produkte yra daugiau cheminių ar natūralių medžiagų. Jeigu rašoma, kad produktas natūralus, o jo sudėtyje vos vienas kitas natūralus ingredientas – vadinasi natūralumo ten net su žiburiu nerasi. Antroji taisyklė – derėtų ieškoti kenksmingų cheminių medžiagų.

Jau šį sekmadienį ištikimi LNK laidos „Mes pačios“ žiūrovai išgirs, kokios cheminės medžiagos kosmetinėse priemonėse yra pavojingiausios sveikatai. Laidos kūrėjai, pasitelkdami ekspertų nuomonę, patars, kaip šias blogybes atpažinti kosmetikos sudėtyje ir ką būtina žinoti apie natūralią kosmetiką.

„Mes pačios“ laidos vedėja Nijolė Pareigytė Rukaitienė pagaliau ryšis procedūrai, kurios bijojo nuo vaikystės. O visų moterų, kurios internete ieško savo antrosios pusės, laida nustebins tiesmukais, tačiau naudingais patarimais, kokias nuotraukas naudoti pažintims ir kurias būtina atidėti į šoną.

„Mes pačios“ - privaloma laida visoms šiuolaikinėms moterims su Nijole Pareigyte-Rukaitiene kiekvieną sekmadienį 9.30 val. val. per LNK  su rytmečio kava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
O kas ta "nedoktrininė sistema"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių