Quantcast

Medikui trūko kantrybė: nuo tokių idiotų neapsaugos nei policija, nei kariuomenė

  • Teksto dydis:

„Šiais laikais be termometro namie – kaip be rankų. Jis kažkur pradingo ir teko važiuoti į netoli prekybos centre esančią vaistinę... Šalia parduotuvės mano fantazija „atšoko“. Prie durų tuzinas kažkokios darbovietės „lochų“ keičiasi dovanomis“, – stebisi Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro gydytojas Elegijus Žilėnas.

Medikas, gydantis koronavirusu sergančius ligonius, negaili aštrių žodžių: „Pirmą kartą nieko nebesakiau, nes nieko iš tokių žmonių nesitikiu. Nuo tokių idiotų neapsaugos nei policija, nei kariuomenė. Šiandien po budėjimo esu pavargęs kaip šuo, prieš akis – dūstantys ligoniai... Kažkada iki COVID-19 ligoniai patekdavo į reanimaciją dažniausiai be sąmonės, o dabar „žiauriai“ dūstantys ir pilname prote. Kalbi su jais, tieki deguonį toksiniais litražas, guldai ant pilvo, maldauji sukaupti pastangas ir taip gulėti, o jis dusdamas sako: „Nebegaliu, užbaikim viską.“

E. Žilėnas teigia, kad tuomet seka intubacija, neblėsta viltis, kad ligonis išsikapstys. „Tačiau po kelių dienų atvykus į budėjimą, jo neberandi. Ta visiška neviltis jau tapo nuolatinė gyvenimo palydovė, – mediką itin paveikė ir žinia apie nuo koronaviruso trečiadienį mirusį kolegą. – Jėgų galiu paimti tik iš maldos... O „lochams“ ir toliau nusispjaut ant visų apribojimų.“

Šalia parduotuvės mano fantazija „atšoko“. Prie durų tuzinas kažkokios darbovietės „lochų“ keičiasi dovanomis.

Už gyvybes kovojantis medikas negali suvokti, kodėl taip neatsakingai žmonės elgiasi ir nevertina kitų žmonių gyvybių. „Kiek reikia parduoti cemento, lempučių, pieno, batono, kad atpirktume mirusio gydytojo vertę? Žmogaus vertę? Tėvo vertę? Sutuoktinio vertę?, – klausia gydytojas. – Kas atsitiko mūsų tautai? Genetinis defektas? Mokslo stoka?“

Kitas Santaros klinikų medikas teigė, kad jeigu visuomenė nesusiims ir nepradės laikytis karantino nurodymų, gali ateiti momentas, kai dėl milžiniškų srautų gydymo įstaigose susirgusiaisiais nebebus kam pasirūpinti.

„Priėmimo skyriai kemšasi, nes ligonių skaičius turime milžiniškus, gydytojai nėra kažkokie klonai, jų nepripūsi, neprigaminsi per vieną dieną ir tiesiog gali būti, kad ateina tas momentas, kada tiesiog reikės pačiam pacientui rūpintis savimi. Kada skęstančiojo gelbėjimas taps pačio skęstančiojo reikalu“, – ketvirtadienį Santaros klinikų surengtoje tiesioginėje transliacijoje įspėjo klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėjas Linas Svetikas.

Ligoninėse, ketvirtadienio duomenimis, gydomi 2356 COVID-19 pacientai, 184 iš jų – reanimacijoje. Per praėjusią parą patvirtinti 3159 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 30 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo tokių idiotu kaip šis "lochas" nepraustaburnis ciniškas medikas turėtu saugot policija ir kariuomėnė. Du metai praėjo ir paiškėjo kas idiotas ir kas "lochas" yra.

Darius

Darius portretas
Tegu ir mirsta, nieko vistiek nepakeisit, vaistu ner, o vakcina tai tas pats kas hemoterapija sveikam zmogui, nieko keisto, kad nuo jos jau uzsilenkia zmones. net patys daktarai bijo skiepintis. tokiu budu tik pamatysit vaikus su trim akim gimstancius ir pns. Tegyvuoja naturali atranka! Jau du kart persirgau jusu tuo susiktu covidu ir nieko. Biski zmones sveikiau gyvenkit ir pasportuokit, pasidomekit ko reikia jusu kunui ir isiklausykit, kai jis rekia, kad blemba gana mane nuodint, tada suprasit, kad tikri zmones nera silpni, o tie visi inkubatoriuje gime, tai tegu ir stimpa, tik savo sudina genetika platina poto uzauge.

nuo tokių idiotų

nuo tokių idiotų portretas
kaip jis?
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių