Quantcast

Medikai ragina pasiskiepyti vyksiančius į olimpiadą Brazilijoje

  • Teksto dydis:

Besiruošiančius keliauti į olimpines ir parolimpines žaidynes Brazilijoje Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai ragina jau dabar pasirūpinti skiepais nuo užkrečiamųjų ligų.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro vertinimu, žaidynių Rio de Žaneire lankytojams didžiausia rizika yra užsikrėsti žarnyno infekcijomis ir pernešėjų platinamomis ligomis.

Pasak Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro, Europos Sąjungos gyventojai Brazilijoje rizikuoja užsikrėsti ir hepatito A infekcija. Brazilija yra priskiriama vidutinio endemiškumo teritorijai, tuo metu dauguma Europos šalių klasifikuojamos kaip labai žemo ar žemo endemiškumo.

Užsikrėtimo rizika dengės karštlige, čikungunija ir Zikos virusinėmis infekcijomis, vertinama kaip vidutinė šiaurės ir šiaurės rytų Brazilijoje, nedidelė – pietrytiniame regione (įskaitant Rio de Žaneirą) ir labai nedidelė – pietinėje ir centrinėje vakarų Brazilijoje. Visgi pažymima, kad olimpinės ir parolimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks žiemą, kuomet vėsesnis ir sausesnis oras sumažina uodų populiaciją, tuo pačiu ir užsikrėtimo Zikos virusine infekcija, dengė karštlige, čikungunija riziką (išskyrus Manaus miestą, kur vyks futbolo varžybos).

Užsikrėtimo maliarija rizika Brazilijoje vertinama kaip vidutinė šiaurės ir centrinėje vakarų Brazilijoje. Keliautojams, kurie planuoja stebėti futbolo varžybas Manaus mieste ar keliauti po Braziliją, rekomenduojama maliarijos chemoprofilaktika.

Vasaros olimpinės ir parolimpinės žaidynės Brazilijoje vyks rugpjūčio 3-21 dienomis. Manoma, kad į žaidynes atvyks daugiau nei 400 tūkst. turistų, dalyvaus sportininkai iš 205 šalių.


Šiame straipsnyje: skiepaiZikaBrazilijaOlimpiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių