Quantcast

Medikai atliko Siamo dvynių atskyrimo operaciją

  • Teksto dydis:

Australijoje atlikta šešias valandas trukusi Siamo dvynukių iš Butano atskyrimo operacija.

15 mėnesių mergytės Nima ir Dawa, kurios buvo suaugusios viršutinėmis liemens dalimis, sudėtingą operaciją atlaikė gerai. „Tai palengvėjimas. Ir džiaugsmas taip pat“, - sakė vyriausiasis gydytojas Joe'as Crameris.

Operacijoje „Royal Children's Hospital“ ligoninėje Melburne dalyvavo dvi dešimtys gydytojų, medicinos seserų ir slaugytojų. Netrukus po sėkmingos operacijos klinika paskelbė nuotraukas, kaip mažylės pirmą kartą savo gyvenime guli skirtingose lovytėse. Medikų duomenimis, jos jau kvėpuoja savarankiškai.

Medikams pavyko atskirti abiejų mergaičių bendras kepenis. Taip pat atskirtas virškinamasis traktas. Laimei, anot gydytojų, per operaciją netikėtumų nebuvo. „Kaip po kiekvienos operacijos, kitos 24-48 valandos bus iššūkis. Bet mes neabejojame, kad rezultatas bus geras“, - kalbėjo J. Crameris.

Vaikai dar kurį laiką liks ligoninėje. Kartu su jais yra jų motina Bhumchu Zangmo. Operacijos išlaidas - daugiau kaip 200 000 eurų - padengs Australijos Viktorijos valstija, kurioje yra Melburnas. Šeima tokių pinigų nebūtų surinkusi.

Toje pat ligoninėje jau prieš devynerius metus sėkmingai atlikta Siamo dvynių iš Bangladešo atskyrimo operacija. Operacija tada truko iš viso 38 valandas. Trishna ir Krishna šiandien gyvena Australijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių