Quantcast

LSMU profesorius apie COVID-19 atvejų skaičių: situacija šalyje sunkiai valdoma

LSMU profesorius Mindaugas Stankūnas sako, kad COVID-19 pandemijos situacija šalyje yra sunkiai valdoma. Jis priduria, kad klaidų, priimant sprendimus dėl koronaviruso prevencijos, nebuvo išvengta.

„Manau, kad (situacija šalyje – ELTA) yra sunkiai valdoma. Tai (...) tikrai yra negerai, ir tas negerai kiekvieną dieną didėja“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė profesorius.

M. Stankūnas taip pat sakė, kad dar liepos mėnesį buvo aišku, jog susirgimų skaičius rudenį augs, tad planuoti tam tikras prevencijos priemones ir jas taikyti buvo galima pradėti anksčiau.

„Mes puikiai žinojome, kad atvejų daugės. Galbūt nebuvo aišku, ar tai bus 200, ar 300 (atvejų per dieną – ELTA), bet buvo faktas, kad jų daugės, ir tai buvo aišku dar liepos mėnesį. Ir tikrai buvo galima pamąstyti, kad reikės kontaktų atsekamumo ir panašių priemonių. To laiko dar tikrai buvo nemažai. Tokių klaidų yra padaryta“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
katras profesorius reik parašyti daug mirčių žadantis Čaplinskas, ar Kasiulevičius ...nepateko į Seimą? Žada įvest karinę padėti ar ne...žemėje plokščiojoje.

Greičiau

Greičiau  portretas
Karantinas vėl reikalingas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių