Quantcast

Lietuvoje sumažėjo sergamumas gripu, tačiau ligoninėse gydyta daugiau tautiečių

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę sumažėjo sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI), tačiau ligoninėse dėl gripo gydėsi daugiau asmenų.

Kaip pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), per savaitę bendras šalies sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis nukrito iki 54,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Savaite anksčiau jis siekė 70,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Daugiausiai sergančiųjų – 69,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų užregistruota Panevėžio apskrityje, mažiausiai – 39,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų – Utenos apskrityje.

Gripas praėjusią savaitę diagnozuotas 934 Lietuvos gyventojams, dar prieš savaitę susirgusiųjų šia liga buvo 1 tūkst. 129.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gydėsi 43 asmenys, iš jų 39 vaikai, o savaitę anksčiau dėl gripo ligoninėse gulėjo 40 asmenų, visi nepilnamečiai.

Prieš metus tuo pačiu metu Lietuvos gyventojų sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 23 atvejai 10 tūkst. gyventojų, tad šiemet tuo pačiu laikotarpiu sergamumas yra daugiau nei du kartus didesnis – 54,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, šių metų 15-ą savaitę 319 ėminių, paimtų COVID-19 ligai nustatyti, buvo tirti ir dėl gripo viruso. 45-iuose ėminiuose buvo rastas gripo virusas.

Situacija Kauno apskrities teritorijose

NVSC Kauno departamentas informuoja, kad 16-osios metų savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje siekia 58,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas septinta savaitė registruojamas Kėdainių rajone – 82,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Mažiausiai serga Birštono gyventojai.

Per savaitę sergamumo gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose rodiklis sumažėjo 14 proc., sumažėjo ir gripo atvejų skaičius. Kauno apskrityje užregistruoti 105 gripo atvejai, iš kurių 67 susirgę gripu yra vaikai iki 17 metų. Vaikai sudaro 51 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Į Kauno apskrities ligonines 16-ąją savaitę medicinos pagalbos dėl gripo kreipėsi 20 asmenų, iš kurių 10 vaikų (2-17 m.) buvo hospitalizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių