Quantcast

Lietuva – per žingsnį nuo juodosios COVID-19 zonos

  • Teksto dydis:

14 dienų naujų susirgimų COVID-19 skaičius 100 tūkst. gyventojų toliau kyla ir pasiekė 490,4 atvejo. Nors Lietuva šiuo metu dar yra raudonojoje COVID-19 zonoje, bet trūksta vos vieno žingsnio, kad ji įžengtų į blogiausią – juodąją – zoną. Tai įvyktų viršijus 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribą.

Šiuo metu savivaldybių spalvinės zonos žemėlapyje vyrauja tamsiai raudona ir juoda spalvos. Geltonos ir tuo labiau žalios spalvos vietovių nebeliko.

Šiuo metu Lietuvoje yra 19 juodųjų savivaldybių. Juodai nusidažę Skuodo, Klaipėdos, Plungės, Kretingos, Šilutės, Telšių rajonai, Palangos ir Klaipėdos miestai, Rietavas.

Itin prasta situacija ir Akmenės, Joniškio, Biržų, Utenos, Ignalinos, Jurbarko, Varėnos rajonuose, Šiaulių ir Alytaus mieste, Kalvarijoje.

Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų dalis Lietuvoje siekia 6 proc. ir, palyginti su ankstesne para, yra kiek padidėjusi.

Ligoninėse nuo COVID-19 šiuo metu gydomi 982 žmonės, 100 iš jų – reanimacijoje. Žmonių ligoninėse, palyginti su ankstesne para, padaugėjo kiek daugiau nei trimis dešimtimis.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 316 tūkst. 695 žmonės, iš jų tebeserga 12 tūkst. 265.

Šiuo metu daugiausiai aktyvių koronaviruso židinių fiksuojama mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Uždaryt tas mokyklas ir darželius greičiau, nes vaikšto vieni bacilos ir platina virusą benkartai.

H

H portretas
Afiora akivaizdi

Vycka

Vycka portretas
Na gramatikos klaidų nesistengiu taisyt, kaip telefonas verčia, taip palieku. Lt matomai, kam gramatika ir pigus alus.... Kam Turkija.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių