Quantcast

Lietuva nusprendė nepirkti papildomų „Moderna“ vakcinos dozių

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nepirkti papildomų 250 tūkst. dozių „Moderna“ vakcinos nuo koronaviruso.

Sveikatos apsaugos ministerija, įvertinusi iki šiol užsakytus iRNR tipo vakcinų, greičiau pritaikomų revakcinacijai, kiekius, siūlo papildomos vakcinos nepirkti.

„Viso Lietuvos rezervuoto iRNR vakcinų dozių kiekio pakanka patenkinti Lietuvos gyventojų revakcinacijos poreikį“, – teigia ministerija.

„Tikrai labai nemažai šių vakcinų turime ir nors dabartiniai tyrimai rodo, kad būtent šitos vakcinos yra tinkamos revakcinacijai, manome, kad mums jų pilnai pakaks iš dabartinių sutarčių. Dėl to siūlome „Moderna“ vakcinos papildomai neįsigyti“, – pasitarime sakė sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė.

Ministerijos pateiktais duomenimis, Lietuva jau yra rezervavusi pusę milijono „Moderna“ vakcinos dozių bei 9,296 mln. farmacijos kompanijos „BioNTech & Pfizer“ vakcinos dozių, iš kurių 5,58 mln. dozių pristatymas numatytas 2022-2023 metais.

Lietuva taip pat yra rezervavusi 1,38 mln. farmacijos kompanijos „CureVac“ vakcinos dozių, ji taip pat yra iRNR tipo. Ši vakcina kol kas nėra patvirtinta Europos vaistų agentūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių