Quantcast

Lietuva gavo atnaujintus „Pfizer“ vakcinų pristatymų grafikus, bus tiekiama daugiau skiepų

Lietuva gavo atnaujintus „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų pristatymų grafikus, pagal kuriuos šaliai bus tiekiama daugiau skiepų, nei buvo numatyta anksčiau.

„Gavome atnaujintus grafikus tik likusiam sausio, vasario mėnesiui. Kovo mėnesio pristatymų grafiko dar nėra. Likusį sausį ir vasarį planuojamas šešiais procentais didesnis tiekimas, nei buvo pagal pirminį tiekimo grafiką, negalvojant apie sumažintas siuntas, kurios buvo“, – BNS trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta.

Ji teigė, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dar neturi informacijos, kaip bus tiekiamos vakcinos nuo kovo.

Pasak A. Šukstos, tikslių planuojamų atvežti vakcinų kiekių ministerija atskleisti negali.

„Dėl susitarimo tarp Europos Komisijos ir gamintojo informacijos apie tikslius pristatymų grafikus ir siuntų dydžius SAM teikti negali, tačiau apie pristatytų į Lietuvą siuntų dydį ministerija informuos“, – kalbėjo ministro atstovė.

Pasak jos, vakcinos bus atvežamos pirmadieniais.

Lietuvą pirmadienį pasiekė penktoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 siunta, joje – per 14 tūkst. dozių.

Praėjusią savaitę pranešta, kad vakcinų kiekis artimiausias keturias savaites bus sumažintas dvigubai – bus pristatyta ne 108,8 tūkst. dozių, o 54,4 tūkstančio.

Lietuva su kitomis Baltijos ir Šiaurės šalimis penktadienį paragino Europos Komisiją, kad ši kreiptųsi į „BioNTech“ ir „Pfizer“ dėl vakcinos vėlavimo, nes jis kelia riziką skiepijimo procesui.

Po to „BioNTech“ ir „Pfizer“ paskelbė, kad atstatys įprastą COVID-19 vakcinų tiekimą Europai pradedant nuo sausio 25-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Mano giminaitis is ryto buvo paskiepytas, vakare susirgo. Temperatūra labai aukšta, nuvažiavus i ligoninę jo negulde,sakė užsiregistruoti ir testą koronos pasidaryti o temperatūra 40 .Jaunas žmogus, dvi savaites karščiavo,namuose gydėsi kaip suprato, jokių vaistų neišraše,žinokis.Gerai kad dar gavo nedarbingumo biuletenį,nes dirbantis žmogus.Tai Štai kaip atrodo tie skiepai ir kaip su žmonėmis elgesi Lietuvoje.

Jonas

Jonas portretas
Nepirkite tu nuodų žmonėms ,bandymai nesibaigs kol nepradės mirtį vienas po kito.Ar suprantate kad vyksta bandymai su žmonija, šunauja, runkeliai, balionai, taip atrodo kad nesuprantate.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o kas iš tų daugiau skiepų , jei gauja Lietuvos priešų sudarė tokią skiepijimo eigą kad reiks laukti 200 dienų skiepo kurio nesulauksi nes tos 200 dienų virs į 400 dienų o tai reiškia kad baigsis imunitetinis laikotarpis ir vėl skiepis tuos kas buvo pirmi , o skiepas gulės šaldytuve . Nebent gauja paskaičiavusi kiek išmirs ir sieks mirties rekordo . Krysa tu krysa Kauno mere
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių