Quantcast

Lengvi patarimai, padėsiantys kovoti su žvyneline

Sergantiems psoriaze, kitaip vadinama žvyneline, padidėja ir kitų ligų rizika, todėl būtina ieškoti būdų, kaip sau padėti, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.

Kaip jis teigia, kovojant su psoriaze dera laikytis tam tikrų patarimų, pavyzdžiui, mažinti stresą ar nevartoti alkoholio.

Pasaulyje psoriaze serga net 3 proc. gyventojų. Sergantiems šia liga padidėja ir kitų ligų rizika, pavyzdžiui, depresijos, diabeto, širdies ligų, aukšto kraujo spaudimo, vėžio, sako A. Unikauskas.

Pasak mediko, kovojant su psoriaze, pravers keli patarimai. „Pirmiausia – mažinkite stresą. Bet kuri lėtinės psoriazės būklė gali būti streso priežastis. Į kasdienius užsiėmimus reikėtų įtraukti tai, kas mažintų stresą – meditaciją, jogą ir pan.“, – aiškina A. Unikauskas.

Taip pat gydytojas pataria vengti alkoholio, nes tai skatina psoriazės požymių aktyvėjimą. JAV esanti Brigham moterų ligoninė su Harvardo medicinos mokykla atliko tyrimą su psoriaze sergančiomis moterimis. Psoriazės požymiai mažiau pasireiškė alkoholio nevartojusioms moterims.

Anot A. Unikausko, reikėtų vengti rūkymo, nes tabakas didina susirgimo psoriaze riziką, o ja sergantiems dar labiau suaktyvina požymius.

Sergantiems psoriaze turėtų būti aktualu vartoti ciberžolę. „Nustatyta, kad ji padeda mažinti psoriazės paūmėjimus. Ciberžolė gali būti vartojama kaip prieskonis, kartu su maistu“, – teigia A. Unikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!

! portretas
Pats tu nesamonė

Romas

Romas portretas
Nesamonės parašyta to apsišaukusio visažinio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių