Quantcast

Laiške – jautrus medikų prašymas: susikaupkime ir kartu užbaikime pasiruošimą rudeniui

  • Teksto dydis:

COVID-19 akivaizdoje daugybę mėnesių praleidę medikai kreipėsi į Lietuvos žmones prašydami pagalbos kovoje už visų sveikatą.

Jautriu laišku šalies medikai pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje Lietuvos medikų sąjūdžio paskyroje. Čia jie rašė:

„Mielieji,  įprastai  Jūs ateinat pas mus pagalbos, o  šiandien mes kreipiamės į Jus.

Toks mūsų darbas – būti šalia Jūsų ir padėti, kiek sugebam.  Pasitinkam Jus, ateinančius į gyvenimą ir palydim iškeliaujančius.  Gydom Jus, baram ir giriam, taisom ligos sudarkytus kūnus, sustabdom Jūsų gyvenimą ir vėl į jį sugrąžinam po operacinės lempomis. Kartais surenkam Jus iš gabaliukų. Nes gyvenimas to vertas. Nevalia į jį žiūrėti atsainiai.

COVID-19  mūsų gyvenimą pakeitė. Tai dar nepilnai pažįstama liga, pateikianti vis naujų grėsmių, verčianti įsitempti ir būti budriems.  Mes nesugebėjom išgelbėti  net kai kurių kolegų ir savo artimųjų.  Labai laukėm vakcinų, išbandėm jas pirmieji savo kūnais ir  jau žinom jų efektą.

 

 

Susikaupkim ir kartu užbaikim pasiruošimą rudeniui.  Niekam  daugiau nesinori  karantino.  Nebenorim  beviltiškai užleistų Jūsų ligų, nebenorim laikyti namie uždarytų vaikų.

Leiskit gyventi savo seneliams, jie Jūsų  šaknys ir išmintis. Leiskit būti sveikiems savo tėvams, jie dar turi daug ką nuveikti.

Leiskit augti sveikiems savo vaikams. Nesiklausykit  teigiančių, kad vaikams ši infekcija nepavojinga.  Jie serga daug  lengviau, bet nėra nei vieno infekcijos sukėlėjo, kuris būtų  vaiko organizmui naudingas.  Po kiekvienos virusinės epidemijos stebim naują vaikų cukrinio diabeto bangą, naujus autoimuninius ir onkologinius susirgimus, naujas kraujo ligas. Mes dar nežinom, kokios bus pasekmės, kai po šios pandemijos praeis keli ar keliolika metų.  Jei aplink vaiką pasiskiepys suaugusieji, tas vaikas bus daug saugesnis.  Saugokit savo vaikus.

Pasaulis nugalėjo raupus, poliomielitą ir daug kitų ligų skiepų pagalba. Mes tikrai galim įveikti  ir šitą infekciją. Virusas be mūsų yra negyvas,  jam reikalingos mūsų ląstelės. Tam, kad jas pakeistų, ir sukeltų ligas, o kai kuriems mirtį. Mes kartu galim susidoroti su juo.  Jei kiekvienas pasiskiepijęs nusives skiepytis dar nors vieną žmogų,  būsim daug stipresni  keistame kare už laisvą gyvenimą.  Tik po vieną žmogų įkalbėkit –  ir būsit padarę svarbų darbą visos valstybės labui.  Prašome  Jūsų pagalbos kovoje  už visų sveikatą“.

Primename, kad užsikrėtimo COVID-19 kreivė vėl kyla – per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 233 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios ligos naujų mirčių nefiksuota. Tai penktadienį pranešė Statistikos departamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kas būna, kai patiri pasėkmes?

O kas būna, kai patiri pasėkmes? portretas
Tada medikai tik trūkčioja pečiais ir prašo pakentėti, gal savaime praeis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių