Quantcast

Medikė – apie pasikeitusius laikus: kažkada stovėjai prie baro ar eglutės, dabar laukia kita eilė

  • Teksto dydis:

Skubiosios pagalbos specialistė Reda feisbuke pasidalijo paramedikų kasdienybe. Jų laukia vis nauji žmonės, deja, dirbančių daug, o laukiančių dar daugiau. Prie gydymo įstaigų nusidriekia greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilių eilės, o pacientams tenka laukti ne vieną valandą. Reda kreipiasi į visuomenę ir prašo sąmoningumo: „Dirbame dėl jūsų, likite namuose dėl mūsų“.

„Prisimeni laikus kai stovėjai eilėje prie baro, klubo, vandens parko, prie eglutės? Tai va, laukia dar viena eilė. Tik jau ne tokia smagi. Po 2–3–4 valandų vienas pacientas. Greitosios tik pildosi, žmonių tik daugėja. Šaltis, pyktis ir laukimas. Kol laukia GMP, laukia ir visi kvietimai“, – apie medikų kasdienybę rašė mergina.

Žmonės, likite namie. Virusas nesirenka, o vietų sparčiai kritiškai trūksta.

Reda įspėja ir dėl artėjančių švenčių – nerizikuokite, nes virusas nesirenka. „Žmonės, likite namie. Virusas nesirenka, o vietų sparčiai kritiškai trūksta. Artėja šventės – nerizikuokite. Apie medikų būseną (WC, maistas, vanduo) net nekalbu. Dirbame dėl jūsų, likite namuose dėl mūsų“, – prašė skubios pagalbos specialistė.

Freepik.com nuotr.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 2514 naujų COVID-19 ligos atvejų, dėl koronaviruso mirė 26 žmonės. Tai didžiausias naujų atvejų skaičius per parą nuo pandemijos pradžios.

Per praėjusią parą pasveiko 864 žmonės. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 69 tūkst. 582 asmenys, 40 tūkst. 926 – tebeserga, 27 tūkst. 760 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 590 žmonių, dėl kitų priežasčių mirė 306 užsikrėtusieji. Per praėjusią parą ištirti 11 tūkst. 693 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 304 tūkst. 400.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių