Quantcast

Koronavirusu užsikrėtus Nacionalinio vėžio instituto darbuotojai, tiriami 24 asmenys

Koronavirusu užsikrėtus Nacionalinio vėžio instituto darbuotojai, dėl virusinės infekcijos tiriami 24 asmenys – 15 pacientų ir 9 darbuotojai, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Buvo nustatyta 15 pacientų, kurie tik prasilenkė su minėtos moters darbo vieta, su ja tik prasilenkė nesustodami, tačiau jie vis tiek tiriami“, – spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Nustatyti ir devyni didelės rizikos sąlytį turėję asmenys. Tai yra šio asmens kolegos. Visi jie yra izoliuoti“, – pridūrė ji.

Pasak NVSC atstovės, užsikrėtusi Nacionalinio vėžio instituto darbuotoja pati tiesioginio sąlyčio su pacientais neturėjo.

Kaip teigia R. Lingienė, manoma, kad ji infekcine liga užsikrėtė „namų aplinkoje nuo artimo žmogaus“.

„Bet tai – tik hipotezė, nes artimas žmogus yra miręs. Jis buvo gydomas Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Priimant į ligoninę testas buvo atliktas, COVID-19 liga nebuvo nustatyta, tačiau jis buvo gydomas ilgą laiką – nuo balandžio 22 iki gegužės 15 dienos ir ligoninėje mirė“, – sakė NVSC atstovė.

„Mūsų duomenimis, kiek pavyko gauti informacijos iš gydymo įstaigos, šiam asmeniui buvo pasireiškę pneumonijos simptomai, tačiau testas nebuvo atliktas ir asmuo mirė. Jam mirus, susirgo trys šeimos nariai, tarp jų – ir asmuo, dirbantis Nacionaliniame vėžio institute“, – kalbėjo ji.

R. Lingienė pabrėžia, kad šis atvejis yra sudėtingas ir painus, nes Nacionalinio vėžio instituto darbuotoja ir jos artimieji, dar nežinodami, kad serga koronavirusu, lankėsi laidotuvėse Rokiškio rajone.

„Jose dalyvavo 15 asmenų, tai tyrimas išsiplėtė ir į kitą Lietuvos dalį“, – teigė NVSC atstovė.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje koronavirusu iš viso užsikrėtė 1635 asmenys.

Tebeserga 426 užsikrėtusieji, pasveiko 1138. Nuo koronaviruso iš viso mirė 63 žmonės, dar aštuoni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas Nacionalinio vėžio instituto darbuotojaiCOVID-19 saviizoliacijadarbuotojų tyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių